Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Лікар з Волині випадково дізнався, що «очолює» осередок забороненої партії

Олександр Калапуша показує відповіді від Мін'юсту.

Фото – «Суспільне Луцьк».

Лікар з Волині випадково дізнався, що «очолює» осередок забороненої партії

Про зв’язок із забороненою з 2022 року проросійською організацією йому натякнули пацієнти

Волинянин Олександр Калапуша, який працює лікарем у Києві, нещодавно випадково з’ясував, що за документами із 2004-ого року очолює один з осередків забороненої в Україні Соціалістичної партії.

Про це повідомляє «Суспільне. Луцьк».

Керівником Топільненського осередку партії в Рожищенській громаді чоловіка зробили незаконно і без його відома. А про зв’язок із забороненою з 2022 року проросійською організацією йому натякнули пацієнти.

За словами Олександра Калапуша, це може призвести до серйозних ризиків для його репутації: «Коли я відкриваю будь-які дані у відкритих реєстрах, вводжу своє прізвище, і підтягується інформація, що по цей час я є керівником соціалістичної партії. Це дуже наносить репутаційні ризики для мене».

У Міністерстві юстиції чоловіку повідомили, що згідно з Єдиним реєстром громадських формувань Калапуша Олександр Гнатович не входить до складу керівних органів політичних партій в Україні. Проте Калапуша О.Г. є серед керівників Топільненської сільської організації Соціалістичної партії України, втім, інформації про повне ім’я та по батькові немає.

Також волинянин звернувся у поліцію, де наполягав, щоб правоохоронці провели розслідування та зняли його ім’я з держреєстрів.

За словами речниці Нацполіції області Ольги Бузулук, заяву чоловіка скерували у Ківерцівський підрозділ, де слідчий розгляне її і вирішуватиме, чи вносити ці дані в ЄРДР.

На думку луцького адвоката Олега Огородника, якщо поліція почне розслідувати цю справу, то вони зайдуть у глухий кут.

«Вже пройшло 20 років і знайти підозрюваного, хто підробив документи, досить складно. Є строки притягнення до кримінальної відповідальності. Які теж уже, на мій погляд, практично сплили», – зазначив правозахисник.

Хто виявився справжньою екскерівницею осередку забороненої партії?

У роз’яснювальному листі Західне міжрегіональне управління Мін’юсту повідомило, що керівник місцевого осередку Калапуша О.Г. – це не Олександр Гнатович, а Ольга Григорівна.

Відомо, що сам осередок припинив існування торік у листопаді, згідно з рішенням суду.

Журналістам вдалося знайти колишню очільницю місцевого політичного осередку соціалістів. Ольга Калапуша живе у сусідньому селі, працює на шкільній кухні.

Жінка розповіла, що партійний осередок очолювала з 1994-го року, його розпустили два роки тому.

«Вона повністю розсипалася та партія, усі вийшли і все, закрилося те все, бо всі зрозуміли, яку вони лінію ведуть, це неприємлимо», – зазначила Ольга Калапуша.

Волинянин Олександра Калапуша, дізнавшись про однофамілицю Ольгу Олександр Калапуша, вирішив написати скаргу на слідчого поліцейського, аби його заяву таки внесли в ЄРДР і дали офіційну письмову відповідь.

Читайте також: «На Волині «полювали» на наркорекламу».

Реклама Google

Telegram Channel