Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Як комунальники готують підприємства і установи Луцької громади до осінньо-зимового сезону

Сергій Гаврилюк проінформував про стан підготовки підприємств, установ та організацій до роботи в осінньо-зимовий період.

Як комунальники готують підприємства і установи Луцької громади до осінньо-зимового сезону

Члени виконавчого комітету ознайомилися зі станом підготовки господарства Луцької громади до роботи в осінньо-зимовий період 2023/2024 роки

Під час сьогоднішнього засідання виконавчого комітету перший заступник директора департаменту житлово-комунального господарства Сергій Гаврилюк коротко проінформував членів виконавчого комітету про стан підготовки підприємств, установ та організацій Луцької міської територіальної громади до роботи в осінньо-зимовий період 2023-2024 років.

Про це йдеться на сайті Луцької міськради.

Сергій Гаврилюк зазначив, що житлово-експлуатаційними підприємствами міста профілактично відремонтовано системи центрального опалення у 144 будинках, гарячого водопостачання – у 96 будинках, холодного водопостачання – у 264 будинках. Відремонтовано 62 електрощитових. Здійснено ремонт оголовків димовентиляційних каналів в 37 будинках в кількості 47 одиниць. Виконано заміну водовідвідних пристроїв у 54 будинках протяжністю 426 метрів. Відремонтовано поточним ремонтом 3.5 тис. м2 покрівель в 100 будинках. Роботи зі скління вікон на горищах та в підвальних приміщеннях, встановлення вхідних дверей та люків на горищах продовжуються.

Для забезпечення підготовки теплового господарства ДКП «Луцьктепло», працівниками підприємства було замінено теплові мережі на просп. Відродження (вартість робіт – 8,776 млн грн), на вул. Даньшина (вартість робіт – 2,087 млн грн). Здійснено капітальний ремонт теплових мереж із заміною трубопроводів на 9 об'єктах.

Підприємством КП «Луцькводоканал» було замінено 1,636 км аварійних ділянок водопровідних мереж та 0,252 км аварійних ділянок каналізаційних мереж.

Здійснено реконструкцію покрівлі насосної станції ІІ підйому № 3 Дубнівського майданчика водопідготовки площею 316 м2 та ПНС по вул. Сагайдачного, 1, відремонтовано покрівлі КНС №11 та комплексу гаражі-майстерні ОСК загальною площею 315,3 м2.

Замінено водогін Ø 500 мм по вул. Кравчука (від просп. Соборності, 44 до вул. Кравчука, 26), загальною протяжністю 76 м п. (підрядний спосіб); та водогін Ø 450 мм від ГК «Стир» до заміненої ділянки в СТ «Маяк», загальною протяжністю 612 м п. (підрядний спосіб);

КП «Луцьке електротехнічне підприємство – Луцьксвітло» підготувало мережі зовнішнього освітлення до експлуатації в осінньо-зимовий. Виконані роботи з реконструкції мереж зовнішнього освітлення на вулицях міста: Чернишевського, Гнідавська, вул. Потебні.

З метою забезпечення належного стану міської території в зимовий період буде залучено 22 одиниці техніки.

На складі ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» знаходиться 80 тонн солі та 1200 тонн суміші для обробки доріг. Надалі сіль буде замовлятися в міру потреби й звільнення місця на складі для її зберігання.

Бюджетом громади на належне утримання вулично-дорожньої мережі у зимовий період 2023 року передбачено 5 996,2 тис.грн.

З метою швидкого реагування на погіршення погодних умов передбачається забезпечити цілодобове чергування служби оперативного реагування в Луцькій міській територіальній громаді та у департаменті житлово-комунального господарства Луцької міської ради.

Для здійснення заходів, пов’язаних із ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій природного характеру (сильні снігопади, ожеледь), підприємством ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» передбачено залучати техніку інших підприємств.

Читайте також: Стало відомо, коли у Луцькій громаді розпочнеться опалювальний сезон.

Реклама Google

Telegram Channel