Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Один кілометр: у Саудівській Аравії після 5-річної перерви відновили будівництво найвищого хмарочоса світу

Після закінчення будівництва хмарочос має сягати понад 1000 м.

Волинь-нова

Один кілометр: у Саудівській Аравії після 5-річної перерви відновили будівництво найвищого хмарочоса світу

Після п’ятирічної перерви у Джидді в Саудівській Аравії відновили будівництво Jeddah Tower – хмарочоса, який має перевершити за висотою «Бурдж-Халіфа» в Дубаї

 Будівництво розпочали у 2013 році, призупинили у 2018 році і довго не могли відновити через пандемію Covid-19 і пов’язані з нею проблеми.

Under,Construction,Kingdom,Tower,,Jeddah,,Saudi,Arabia,,2019
 

Про це пише «Захід.НЕТ» з посиланням на ArchDaily, зараз шукають нового підрядника і вже запросили пропозиції від кількох міжнародних компаній з точним графіком будівництва. До 2018 року зведення хмарочоса завершили приблизно на третину: фундамент заклали повністю, а у висоту будівля сягає 256 м. Після закінчення будівництва хмарочос має сягати понад 1000 м та перевершити «Бурдж-Халіфа» щонайменше на 172 м.

 

 Хмарочос, розроблений як багатофункціональна будівля, матиме найвищий у світі оглядовий майданчик, готель Four Seasons, резиденції та офіси. Ця схема є частиною великої ревіталізації міського ядра Джидди. Конструкція також оптимізує житловий простір за допомогою «трьох пелюсток», створюючи аеродинамічну форму, яка зменшує вітрове навантаження. Крім того, очікується, що ліфтова система вежі буде однією з найдосконаліших у світі, ліфти рухатимуться зі швидкістю 10 метрів на секунду.

 

 Нагадаємо, що в Саудівській Аравії також триває будівництво проекту NEOM, що складатиметься з чотирьох регіонів: гірський курорт Trojena, курорт на березі Червоного моря Sindalah, 170-кілометрове екомісто The Line та промисловий район Oxagon. Neom є одним із найбільших і найбільш суперечливих проектів у світі. Правозахисна група ALQST повідомила, що троє людей, яких виселили з території Неома, були засуджені до смертної кари, а на початку цього року експерти Ради ООН з прав людини висловили «тривогу» через неминучі страти. Саудівська Аравія зловживання заперечує.

Реклама Google

 

Telegram Channel