Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
На Волині роботи відомого художника зібрали солідну суму на аукціоні (Фото)

У результаті торгів було виручено понад 70 тисяч гривень.

Фото: facebook.com.

На Волині роботи відомого художника зібрали солідну суму на аукціоні (Фото)

Участь у благодійній виставці-продажу взяли заступник голови Волиньради Григорій Пустовіт та депутати обласної ради Андрій Бокоч і Ористлава Сидорчук

Ініціатива проведення аукціону належить одній із військових частин, воїни якої дислокуються і на Волині, і у сусідній Львівщині. Як розповіли представники командування підрозділу, для потреб батальйону розмінування конче необхідне спеціальне обладнання для знешкодження вибухонебезпечних предметів, а також квадрокоптер з можливістю їх пошуку. З цією метою і збирають кошти.

Про це повідомляє Волинська обласна рада.

Підтримали ідею військових і організували аукціон Павлівська громада і Львівська Національна Академія мистецтв. Лоти для благодійних торгів - свої авторські роботи - надав доцент кафедри художньої кераміки цього мистецького вишу, Заслужений художник України Василь Боднарчук. Серед його доробку не лише традиційне малярство, але й кераміка. Не «горщики», як зауважує сам автор, а абсолютно осібний вид мистецтва – поєднання на глиняній площині об’ємної пластики, графіки та живопису. Із 40 робіт, які представив художник, 10 взяли участь в аукціоні і були придбані.

Враженнями від експозиції-лотів поділився заступник голови Волиньради Григорій Пустовіт.

«Я вперше знайомлюся з творчістю Василя Бондарчука. Здавалось би, класичний жанр пейзаж, в тому числі й урбаністичний, а викликає такі нетривіальні чуттєві вібрації. У кожній роботі присутня авторська енергетика і неповторність. Мені здалося, що через експозицію робіт, їхню кольорову палітру автор передав свою тривогу. Він ніби відчував випробування, які очікують на Україну та її націю. Єдина робота, де є сонце, - це Крим. І хай зараз це сонце криваве, однак воно символізує перемогу, яка неодмінно буде. Дякую вам дуже, пане Василю, за можливість пережити неймовірні емоції, ваша кераміка – це взагалі щось унікальне! На ваших полотнах – Крим, Карпати, відчувається львівський шарм. Але є ще Волинь, Луцьк зі своїм особливим шармом. Тож пізнавайте і наш край, бо для митця тут непочатий край роботи», - звернувся до художника-кераміста Григорій Пустовіт.

У результаті торгів було виручено понад 70 тисяч гривень. Однак сума не остаточна, кажуть організатори, багато присутніх додатково донатили на обладнання для розмінування, і збір ще триває.

Читайте також: Молодий мінометник з Волині знайшов під час виконання бойових завдань своє кохання.

Реклама Google

Telegram Channel