Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
На Волині привітали військових священників

Священнослужителі з 2014 року, ризикуючи власним життям, допомагають захисникам виконувати свій обов’язок у військових частинах і на передовій.

Фото ілюстративне.

На Волині привітали військових священників

До Дня військового капелана в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олени Пчілки відбувся урочистий захід

У зустрічі з духовенством взяли участь вихованці Волинського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. Небесної Сотні. Душпастирі розповідали їм про своє служіння та місію капелана.

Про це розповідають на сайті Волинської єпархії ПЦУ.

«Зокрема, протоієрей Михайло Хімчак, капелан прикордонного загону, зазначив: «Наше служіння спрямоване на духовну опіку українських воїнів. Для них ми є і порадником, і другом, і товаришем, і слухачем. Інколи бійця потрібно просто вислухати, часом дати пораду, розділити його переживання, поговорити про те, що турбує».

Студентки Луцького педколеджу вручили капеланам символічні обереги і подарували поетичні й музичні твори. 

День військового капелана в Україні – 12 жовтня, в день святителя Мартина Милостивого, єпископа Турського, якого вважають засновником та покровителем армійських духівників. Священнослужителі з 2014 року, ризикуючи власним життям, допомагають захисникам виконувати свій обов’язок у військових частинах і на передовій. Їхня зброя – слово Господнє. Невтомним душпастирським служінням вони підтримують бійців молитвою у важкі хвилини», - йдеться у повідомленні.

 

 

Читайте також: «Волинське Берестечко оберігатиме ще одна святиня (Фото)».

 

Реклама Google

 

Telegram Channel