Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Футбольний Бог винагородив старання Мудрика – і він забив суперовий гол Мальті (Відео)

У цьому матчі 22-річний Михайло Мудрик був справжнім левом!

Фото із сайту dynamo.kiev.ua.

Футбольний Бог винагородив старання Мудрика – і він забив суперовий гол Мальті (Відео)

Україна у дуже непростому матчі таки здолала європейського карлика

Хто б міг подумати, що «синьо-жовті» матимуть стільки проблем у матчі з відвертим аутсайдером. Добре, що в другому поєдинку поспіль – як і з Північною Македонією – нам усміхнулася фортуна...

Чемпіонат Європи-2024 з футболу. Кваліфікація, тур 8. Група С. Мальта – Україна – 1:3 (0:1 – Мбонг П., 12 хв.; 1:1 – Камензулі, автогол, 38; 1:2 – Довбик, 43, з пенальті; 1:3 – Мудрик, 86). Арбітр –Мортен Крог (Данія). Національний стадіон (Та-Калі, Мальта).

Відеогляд гри.

Склад збірної України: Трубін, Караваєв (Зубков, 76), Забарний, Матвієнко (Сваток, 46), Миколенко, Сидорчук, Зінченко (Піхальонок, 89), Ванат (Конопля, 67), Судаков (Назарина, 67), Мудрик, Довбик.

Напевне, підопічні Сергія Реброва вийшли на гру все ж таки із шапкозакидацькими настроями. Проте дерли носа не довго. Вже на 12-ій хвилині їх остудили холодним душем. Нвоко віддав передачу на Пола Мбонга, який, як у казці «Колобок», утік від Матвієнка та Забарного на побачення з Трубіним і спокійно пробив нашого воротаря з лінії штрафного майданчика – сенсаційні 1:0.

Щоправда, фортуна далі усміхалася тільки українцям. Футбольний Бог, побачивши, що в наших нічого не виходить, вирішив нам допомогти забити. Бо як інакше можна сказати про епізод на 38-ій хвилині, коли Георгій Судаков невдало пробивав по воротах – м’яч уже летів повз рамку, проте захисник мальтійців Камензулі чомусь вирішив його дістати і... неоковирно переправив шкіряного у сітку власних воріт. Такого щедрого подарунка ніхто не очікував – 1:1

А через 5 хвилин Михайла Мудрика завалили у штрафному майданчику господарів і було призначено пенальті. Пробивати взявся Артем Довбик. І чомусь вдарив майже по центру – проте, слава Богу, м’яч таки пройшов під ногами голкіпера Бонелло . Стояв би на лінії воріт кіпер типу нашого Трубіна – треба було запивати холодною водою мрію про гол, бо такий удар він взяв би. Хух, нарешті повели – 1:2!

Хоча до перерви збірна Мальти могла зрівняти рахунок – після потужного удару Гійомьє лише поперечина врятувала наші ворота.

У перерві, напевне, нерви не витримали в Сергія Реброва – і він замість Матвієнка поставив у захист Сватка. Але як такої гри, насамперед атакувальної гри, в «синьо-жовтих» у другому таймі не було. А «пожежі» біля наших воріт час від часу знову виникали – переконаний, не тільки автору цих рядків було лячно, що рахунок може стати і 2:2...

І тут свою лідерську роль виконав «світлий промінчик» у збірній Україні – Михайло Мудрик, який, здавалося, єдиний, хто хоче забити і постійно мчить уперед. Навіть якби він не відзначився голом – кращого бійця в команді Реброва в той вечір не було (забігаючи наперед, скажемо, що старання Михайла оцінили уболівальники, назвавши його «Левом матчу» і віддавши аж 66% голосів підтримки). Але насамперед цю працю побачив футбольний Бог і вирішив винагородити гравця «Челсі», надавши йому ще один шанс. Той ним скористався сповна. На 85-ій хвилині Михайло вкотре на фланзі увімкнув свого моторчика, обійшовши суперника, на вибуховій швидкості наблизився до центру і красивим дальнім обвідним ударом влучив у правий кут мальтійський воріт – 3:1! Це означало, що перемоги в цьому нервовому матчі ми вже не випустимо.

Але одразу напрошувалося запитання: як з таким захистом ми можемо перемогти Італію 20 листопада? Причому, швидше всього, у два голи? Англія нам уже більше не допоможе, як допомогла сьогодні, вдруге обігравши «Скуадру Адзурру» і вивівши, принаймні, на місяць Україну на 2-е місце в нашій групі, а себе достроково на німецьке Євро-2024. 

За воротами

«Проблема була в нас, особливо в першому таймі, де на нас тиснув результат». Фото із сайту uaf.ua.
«Проблема була в нас, особливо в першому таймі, де на нас тиснув результат». Фото із сайту uaf.ua.

 Сергій РЕБРОВ, головний тренер збірної України про матч із Мальтою:

– У першому таймі ми самі собі створили проблеми, але вирішили їх у другому. Ми програвали боротьбу, пропустили гол, але повернулися в гру. Поєдинок був дуже важким. Усі повинні розуміти, що результат сьогодні був дуже важливим, він на нас тиснув. Я вдячний гравцям, що вони здобули важливі три очки. Але ми повинні покращувати нашу гру.

Результат іншого матчу групи С: Англія – Італія – 3:1 (0:1 – Скамакка, 15 хв.; 1:1 – Кейн, 32, з пенальті; 1:2 – Рашфорд, 57; 1:3 – Кейн, 77).

Відеоогляд гри.

Відбір до Євро-2024. Турнірна таблиця групи С:

Збірна І В Н П З:П Р:М О
1. Англія 6 5 1 0 19:3 +16 16
2. УКРАЇНА 7 4 1 2 11:8 +3 13
3. Італія 6 3 1 2 11:7 +4 10
4. Пн. Македонія 6 2 1 3 7:14 - 7 7
5. Мальта 7 0 0 7 2:18 - 16 0.

Матчі, що залишилися в групі С:

17 листопада

Англія – Мальта

Італія – Північна Македонія

20 листопада

Північна Македонія – Англія

Україна – Італія.

P.S. «Щоб виграти Італію, нам треба помінятися гравцями з Англією, інакше – це фантастика. Італійці не такі, щоб програти Україні, і ще з різницею у два голи...» (Микола Тарасюк, батько Героя Небесної сотні Івана Тарасюка, с.Залісоче Луцького району Волинської області).

Читайте також: «Українська «молодіжка» пропустила 2 голи від Англії. Але... забила аж 3! (Відео)».

Реклама Google

Telegram Channel