Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
У селищі на Волині працювала бригада лікарів

Діти розважалися, вчилися правильно мити руки та розрізняти корисну і шкідливу їжу.

Фото: facebook.com.

У селищі на Волині працювала бригада лікарів

Щоб надати якісні медичні послуги більшій кількості людей, зорієнтувати їх на здоровий спосіб життя, команда фахівців «Волинського ОЦХПХ МОЗ» продовжує виїзні заходи в містах і селах області

Цього разу вакцинальний автобус з «Територією здоров’я» приїхав у смт Стара Вижівка.

Про це повідомляє Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Захід було приурочено до Всеукраїнського дня боротьби із захворюванням на рак молочної залози, який відзначається 20 жовтня.

Фахівці Ковельського районного відділу спільно з «Старовижівський ЦПМСД (центр первинної медико-санітарної допомоги) селищної ради» організували «Територію здоров'я» у самому центрі смт. Стара Вижівка.

Місцеві жителі, військові та гості селища отримали можливість з користю провести свій час та скористатися нагодою і абсолютно безкоштовно подбати про своє здоров’я.

До Всеукраїнського дня боротьби із захворюванням на рак молочної залози на «Території здоров’я» працював мамолог і всі бажаючи змогли проконсультуватися з лікарем та отримали відповіді на питання, що їх давно турбували.

Нагадуємо! Для запобігання раку молочної залози важливо дотримуватися здорового способу життя (відмовитись від куріння, алкоголю, регулярно займатися фізичною активністю й підтримувати нормальну масу тіла), а також вчасно проходити огляд лікаря: мамолога — не рідше одного разу на 1–2 роки, а жінкам старше 50 років — щороку здійснювати мамографічні обстеження.

Також, вже за традицією, гості нашого заходу мали змогу проконсультуватися з лікарем офтальмологом, психіатром та сімейними лікарями. А ще: перевірити рівень артеріального тиску та цукру у крові, зробити швидкі тести на COVID-19, ВІЛ/СНІД і гепатит В, С, й вакцинуватися згідно з Національним календаря профілактичних щеплень.

Діти розважалися, вчилися правильно мити руки та розрізняти корисну і шкідливу їжу.

Завдяки партнерам із Волинської організації Товариства Червоного Хреста України відбулися заняття з елементами творчості для покращення емоційного стану та зниження рівня стресу, а також навчання з надання домедичної допомоги.

Долучилися та підтримали ініціативу проведення даного заходу Камінський Василь Федорович – голова Старовижівської селищної ради та Васильєва Віра Константинівна – в.о. директора КНП «Старовижівський ЦПМД селищної ради».

У смт Стара Вижівка на «Території здоров’я» було надано близько 200 послуг та вакциновано 19 людей.

Читайте також: На Волині розпочав новий навчальний рік університет третього віку.

Реклама Google

Telegram Channel