Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
У Луцьку провели тренування на випадок повного знеструмлення міста (Фото)

Навіть в разі блекауту воду зможуть брати із свердловини.

Фото із сторінки Ігоря Поліщука у Facebook.

У Луцьку провели тренування на випадок повного знеструмлення міста (Фото)

Пропрацьовано максимум варіантів дій

Про це повідомив міський голова Ігор Поліщук.

 

 «Провели командно-штабне навчання на випадок можливого блекауту. Змоделювали ситуацію повної відсутності електроенергії і перевірили, як у таких умовах працюють потужності підприємств нашої критичної інфраструктури – станція водозабору, окрема свердловина, де набирається вода у велику тару, котельня на потужному дизель-генераторі. Також оглянули намети незламності, які ДСНС будуть встановлювати у різних точках Луцька. Оглянули один із пунктів незламності громади (загалом їх більше 60), де є пічка-буржуйка, запас води, продукти харчування, світло, інтернет та дизель-генератори, які будуть це все живити.

 

 Наголосив на необхідності ще раз провести внутрішні навчання на відповідних підприємствах, щоб додатково пропрацювати алгоритми дій у випадку надзвичайної ситуації у різний час доби. Окремо наголосив на питанні забезпечення пальним, оскільки всі генератори на підприємствах, лікувальних установах, пунктах обігріву і пунктах незламності потребують щоденної заправки.

 

 Пропрацьовуємо всі варіанти, щоб у разі надзвичайної ситуації бути максимально готовими до будь-якого сценарію. Але будемо просити Бога про захист й сподіватися на те, що наші сили протиповітряної оборони справляться з намаганнями агресора позбавити нас тепла, води та світла», - зазначив мер.

 

 

Реклама Google

Telegram Channel