Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
Навіки 25: на Волині провели в останню дорогу молодого командира (Фото)

Вічна пам’ять Герою.

Фото Володимирської міськради.

Навіки 25: на Волині провели в останню дорогу молодого командира (Фото)

Він віддав своє життя за Україну

Коли місія «На щиті» прибула цього разу у місто, небо над Володимиром плакало. Дощ зрошував прапори і обличчя містян, що вийшли живим коридором зустріти земляка – офіцера Збройних Сил України Володимира Голядинця, який поліг на полі бою, рятуючи побратима, свого підлеглого.

Командиру роти тепер навіки 25. Народився він 18 листопада 1997 року, а загинув тиждень тому, 19 жовтня.

Кажуть, що порятований молодим капітаном боєць вижив і тепер, зі складними пораненнями, у госпіталі. Але Володимира Бог покликав до себе, повідомляє Володимирська міськрада.

Навчаючись в академії сухопутних військ у Львові, він мав велику надію, що зможе стати кваліфікованим офіцером, який долучиться до реформування армії, яке вже давно на часі. Плани на це були великі. Думав і про спільне життя зі своєю дівчиною. І вона дочекалась коханого з цієї страшної війни, але повернувся він на щиті.

26 жовтня, у день поховання, засяяло сонце. Таким же ясним поглядом з фотознімків із чорною стрічкою дивився на рідне місто і людей, які прийшли його провести в останню дорогу, такий юний Герой. Перед закритою труною солдати несли величезний уквітчаний коровай.

Матір у своєму безмежному горі трималась лише завдяки сильним рідним рукам другого свого сина і чоловіка. Обидва вони – у формі Збройних Сил України, теж наші захисники. У Володимира є також рідна сестра і бабуся.

Побратими, друзі, з якими разом навчався, сусіди – усі прийшли віддати шану воїну. Під час панахиди у храмі Віри, Надії, Любові та матері їх Софії отець Євген Рябець зауважив, що полеглий офіцер виконав найвищу з місій – віддав життя за ближнього свого.

До рідних та близьких, побратимів звернувся також міський голова Ігор Пальонка, висловив щирі співчуття від усієї Володимир-Волинської територіальної громади. «На жаль, втрачаємо цвіт нації. Ставши на захист країни, не шкодуючи свого життя, Володимир зробив усе, щоб наблизити нашу спільну перемогу. Для нас він є прикладом того, як треба ставитись до своєї справи. Дякую Воїну за його подвиг. Вічна пам’ять».

Згодом траурний кортеж вирушив на Федорівське кладовище, де і поховали молодого Героя з усіма військовими почестями.

       

Більше цікавих і найсвіжіших новин Волині шукайте на нашому телеграм-каналі Volyn Nova 

Читайте також: Знову чорні вісті: на Запоріжжі загинув Герой із Шацької громади.

Реклама Google
 

Telegram Channel