Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
Порошенко в день української писемності і мови потролив русню і нагадав: українська мова це зброя і щит

«Українська мова — зброя та щит, які ніколи нас не підводили».

Фото Європейська солідарність.

Порошенко в день української писемності і мови потролив русню і нагадав: українська мова це зброя і щит

Петро Порошенко в День української писемності та мови нагадав про недолугі ІПСО русні та їхні спроби «мімікрувати» під українців. Порошенко наголосив – мова це щит і зброя проти ворога

«Українська мова — зброя та щит, які ніколи нас не підводили. Після стількох спроб російське ІПСО зламало язик об нашу мову. Тут і «пекельні борошна», і «електрохарчування», і «пика в гармату». Це так само смішно, як чути слово «Паляниця» від полоненого росіянина. Та й «бавовна», яка вже стала символом влучності по ворожим позиціям. Ви знаєте легендарну фразу, що нації вмирають не від інфаркту, а спочатку їм відбирає мову. Але ми пронесли мову через століття», – пише Порошенко у соцмережах.

«Ні «емські укази» російської імперії, ні масова русифікація совка, ні російська пропаганда не змогли витіснити найцінніше, що у нас є. Раніше — ми робили усе можливе, щоб її зберегти, а зараз — ВОНА дякує і береже нас. Від російського ІПСО, від ворогів на блокпостах, від «сусідів» у посадках. Тому в День української писемності та мови прошу лише про одне — памʼятати, що вона зробила для нас. І подякувати їй. Спілкуйтесь нею, творіть нею, пишіть нею. Бо битися зі зброєю та щитом завжди простіше, ніж голіруч», – переконаний п’ятий Президент.

 

 

 

 

 

Telegram Channel