Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Зеленський доручив провести 31 березня 2024 року вибори Президента України

Олексій Гончаренко: «Хочу відразу запевнити, що західні партнери ніяких виборів від нас не вимагають».

Фото із сайту dsnews.ua.

Зеленський доручив провести 31 березня 2024 року вибори Президента України

Принаймні, так стверджує народний депутат Олексій Гончаренко

«За моєю інформацією, Володимир Зеленський прийняв рішення провести президентські вибори в наступному році. Він дав доручення Офісу президента готуватись до виборів, які планують провести 31 березня 2024 року», – заявив Гончаренко.

За його словами, пояснити таке рішення суспільству збираються тим, що це начебто вимога західних партнерів. Зокрема, тим, що якщо не провести ці вибори, то Зеленський втрачає легітимність.

«Хочу відразу запевнити, що західні партнери ніяких виборів від нас не вимагають. Немає жодних публічних чи не публічних вимог. Це ніяк не повʼязано з нашими партнерами. Це виключно політичні завдання, які перед собою ставить Офіс президента. Мова йде тільки про президентські вибори. Оскільки парламентські прямо заборонені Конституцією України», – наголосив нардеп.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів, що Президент України Володимир Зеленський розглядає «за» і «проти» проведення президентських виборів наступною весною. 

Раніше Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів всеукраїнське опитування щодо термінів проведення виборів. Переважна більшість респондентів вважає, що зараз вони не на часі. За результатами опитування КМІС, станом на жовтень 2023 року 81% респондентів вважають, що вибори мають проводитися після війни і зараз вони не на часі. Вважають, що вибори вже мають проводитися попри війну – 16%.

Читайте також: «Заяви Зеленського та Залужного сигналізує про розкол в українському керівництві – «Нью-Йорк таймс».

Реклама Google

Telegram Channel