Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
У Ковелі розробляють план управління відходами у громаді

Фото: Фейсбук-сторінка Ігоря Чайки.

У Ковелі розробляють план управління відходами у громаді

Його створення та впровадження – законодавча вимога

«Розробляємо місцевий план управління відходами у Ковельській територіальній громаді.

Його створення та впровадження – законодавча вимога.

Закон України «Про управління відходами» набрав чинності у липні цього року. Згідно із цим законом, органи місцевого самоврядування мають розробляти та затверджувати місцеві плани.

Тож, у Ковелі була створена відповідна робоча, а учора розробник плану – керівник компанії «Антон Інжиніринг» Ігор Сліпець – презентував те, що вже напрацювали, і окреслив головні завдання, які стоять перед Ковелем у контексті поводження з відходами.

Із головного:

  • Кількість сміттєвих полігонів у громаді має не перевищувати одного. Маємо надію, що у межах реалізації плану зможемо забезпечити розширення і належне функціонування полігону твердих побутових відходів у Люблинці (із сортувальною лінією, системою очищення фільтрату тощо).
  • До 100% громада має підвищити показник охоплення збиранням твердих побутових відходів. Наразі маємо 94%.
  • Захоронення твердих побутових відходів має не перевищувати показника у 30%. Маємо знизити наявний показник зі 100% за рахунок сортування, компостування та переробки.
  • Тож, необхідно запровадити роздільне збирання побутових відходів, організувати роботу пунктів роздільного збирання побутових відходів. Крім того, закон зобов’язує організувати процес так, щоб направляти на переробку не менше 70% відходів.

Вивчаємо досвід українських міст із облаштування підземних контейнерних майданчиків, аби визначитися з технологією, яку будемо запроваджувати у Ковельській громаді.

Після завершення розробки плану проведемо оцінку впливу на довкілля та затвердимо документ на сесії», – написав Ігор Чайка у фейсбуці.

Більше цікавих і найсвіжіших новин Волині шукайте на нашому телеграм-каналі Volyn Nova 

Читайте також: У Ковелі пройшов Кубок Незламності Нації з боча серед осіб з ураженням опорно-рухового апарату (Фото).

Реклама Google

Telegram Channel