Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
«Залужний вголос сказав те, що на фронті постійно говорять звичайні солдати»

На думку Залужного, війна зайшла в глухий кут.

Фото Слово і діло.

«Залужний вголос сказав те, що на фронті постійно говорять звичайні солдати»

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в статті The Economist вголос сказав те, що на фронті говорять звичайні солдати, заявив офіцер секції S3, 3-го батальйону Свобода бригади оперативного призначення Рубіж НГУ Володимир Ращук

«Взагалі він просто сказав про те, що на фронті говориться постійно серед звичайних солдатів. І він це сказав вголос», — розповів Ращук в ефірі «Радіо Свобода».

За його словами, «у нас немає таких ресурсів, сил та засобів, щоб воювати так, як к… пи», тому «нам треба їх обманювати», пише NV .

Військовий каже, що ЗСУ треба дрони, треба РЕБи, не локально вирішувати питання розмінування і замінування, а треба як в Ізраїлі і США, де є саперно-штурмові підрозділи, які мають техніку, мають засоби, сили для того, щоб з цим боротися.

«А в нас це дуже велика проблема. І він просто озвучив те, що нам дійсно треба. Що нам треба авіація, треба міняти тактику і все інше», — сказав він.

Військовий назвав статтю Залужного в The Economist «фантастичною».

«По-перше, мова йде про усвідомлення своїх помилок. А це означає, що він зробив висновки, що він визнав, де він був неправий. А це значить, що у нього є рішення, як це виправити, і він приводить дуже круті речі. Що ми, на жаль, і він насамперед, як головнокомандувач, зробив багато помилок», — сказав він.

Ращук додав, що Залужний «не подумав, що велика радянська армія воює з маленькою радянською армією».

«І що треба, як у Сунь-Цзи, — мистецтво обману, треба вигадувати якісь інші дії, замість просто лобової атаки, замість просто штурму», — сказав він.

1 листопада Залужний виклав у кількох матеріалах журналу The Economist своє програмне бачення подальшого перебігу війни та ризиків для України.

Зокрема, він констатував, що війна зайшла в глухий кут і перетворилася на позиційну замість швидкої маневрової. Водночас головнокомандувач запропонував низку кроків, які б могли допомогти Україні уникнути виснажливої «окопної війни» — максимально сприятливого варіанту для РФ.

Реклама Google

Telegram Channel