Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Майже кожна третя гривня в бюджеті Волині – від «військового ПДФО»

За десять місяців цього року від оподаткування грошового забезпечення військовослужбовців область отримала 2,4 млрд грн.

Фото Фіртка.

Майже кожна третя гривня в бюджеті Волині – від «військового ПДФО»

Про це стало відомо під час засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність», у якому взяли участь представники громадськості Волинської області

В ході засідання директор департаменту фінансів ОДА Ігор Никитюк поінформував про основні показники виконання обласного бюджету, його перевиконання та вільні залишки. Також розповів про суму, спрямовану на сили оборони, інформує Волинська ОВА.

Якщо говорити про обласний бюджет, то за 10 місяців поточного року до місцевих бюджетів області надійшло всього доходів 8,8 млрд грн. В цьому числі від оподаткування грошового забезпечення військовослужбовців – 2,4 млрд грн. Перевиконання цього показника дає можливість фінансувати заходи щодо підтримки обороноздатності країни та інших додаткових витрат, пов’язаних із воєнним станом. Сума цього податку в цілому по області становить 1,1 млрд грн.

Найбільше такого податку надійшло до бюджетів трьох громад: Володимирської – 763 млн грн, Луцької – 208 млн грн, Ківерцівської – 98 млн грн.

До обласного бюджету цього податку надійшло 457,4 млн грн. За цим податком упродовж 10-ти місяців перевиконання становить – 134,4 млн грн. Саме ця сума перевиконання й могла бути використана на інші видатки, зокрема на ЗСУ.

Так, з обласного бюджету у 2023 році, а саме за 10 місяців, видатки, пов’язані із запровадженням воєнного стану, становлять 275 млн грн. З цієї суми на підтримку сил оборони та сімей військовослужбовців – спрямували понад 200 млн грн, на облаштування укриттів обласних закладів соціальної сфери – понад 20 млн грн.

Реклама Google

Telegram Channel