Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Скандал: волинські депутати вимагають перевірити покупця «Волиньторфу»

У жовтні Фонд держмайна продав державне підприємство «Волиньторф» за 212 млн грн.

Фото Суспільне.

Скандал: волинські депутати вимагають перевірити покупця «Волиньторфу»

Депутати Волинської обласної ради одноголосно підтримали звернення до Генпрокурора, голови СБУ, директора ДБР та директора НАБУ щодо перевірки законності проведення приватизації ДП «Волиньторф»

 У тексті документу висловлена позиція, що прибуткове ДП «Волиньторф» і надалі має працювати на користь держави та громад Волині, а не сумнівних компаній з офшорними засновниками.

Про це повідомили в обласній раді.

«Маємо сумніви у прозорості проведення аукціону з приватизації згаданого підприємства та достовірній оцінці майна. Відтак звертаємося до Генерального прокурора, голови Служби безпеки України, директора Державного бюро розслідувань, директора Національного антикорупційного бюро України з вимогами перевірити:

- бенефіціарних власників підприємства-покупця на наявність відкритих кримінальних проваджень щодо них особисто або в яких вони є фігурантами;

- легальність та джерела походження коштів, які було сплачено ТОВ «Агробіостандарт» за приватизацію ДП «Волиньторф»;

- наявність російського сліду у походженні коштів та учасників даної оборудки;

- законність проведення приватизації ДП «Волиньторф» та притягнути винних осіб до кримінальної відповідальності», - йдеться у відозві.

Свою підтримку позиції волинського парламенту з трибуни також висловила народна депутатка України Ірина Констанкевич», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Продаж державного «Волиньторфу»: чому порушили кримінальну справу.

Реклама Google

Telegram Channel