Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Четверо волинян привезли медалі з Всесвітніх ігор єдиноборств

Так тримати!

Фото Волинської ОВА.

Четверо волинян привезли медалі з Всесвітніх ігор єдиноборств

З 20 по 30 жовтня 2023 року у Саудівській Аравії проходили ІІІ Всесвітні ігри єдиноборств. Україна здобула 53 медалі, з яких 21 – золота, 17 – срібних та 15 бронзових і посіла перше місце як у медальному заліку, так і за кількістю нагород

Участь у змаганнях взяли четверо волинян, які поповнили медалями скарбничку української збірної.

Про цен йдеться на сайті Волинської ОВА.

Іванна Березовська отримала «золото» з сумо у ваговій категорії +80 кг. Тренер-викладач чемпіонки Анатолій Бондарєв. Також першість здобув Святослав Семикрас з сумо у ваговій категорії 80 кг. Спортсмена тренувала Аліна Бондарєва.

Крім того, срібну медаль з французького боксу САВАТ у ваговій категорії до 85 кг виборов Юрій Зубчук. Підготував призера ІІІ Всесвітніх ігор єдиноборств Віталій Тимофєєв.

Анастасія Коновальчук посіла третє місце з французького боксу САВАТ у ваговій категорії 52 кг. Тренер спортсменки Микола Мордик.

Сьогодні заступник голови ОДА Юрій Гупало та перший заступник голови облради Юрій Поліщук зустрілися та поспілкувалися з борцями. А також вручили обласні відзнаки спортсменам та їх наставникам.

Як розповів Юрій Зубчук, він та його тренер служать у ЗСУ, тому готувалися до змагань «на нулі».

«Я був в одній із гарячих точок фронту і по приїзду додому хотів розслабитися. Говорив з тренером, щоб виступити на чемпіонаті України по кікбоксингу. На нього я не встиг, бо поїхав на схід, щоб пройти курс по медицині. Однак я встиг на чемпіонат України по савату, який проходив на Волині. Я виступив, а через два дні знову їду у відрядження. Тож готувався до чемпіонату світу, а потім і Всесвітніх ігор на нулі, – зазначив Юрій Зубчук. – До кожного бою ми готувалися з тренером, хоч він зараз і перебуває на передовій, але ми постійно були на зв’язку».

Слід зазначити, кваліфікацію для участі у ІІІ Всесвітні ігри єдиноборств пройшли понад 1500 спортсменів із 129 країн. До змагань долучилися 57 українців. Наша збірна була представлена у таких видах спорту як армрестлінг, сават, джиу-джитсу, карате, кікбоксинг WAKO, муай-тай, самбо, сумо, ушу, панкратіон, боротьба на поясах Алиш та грепплінг.

Читайте також: На підприємстві у Нововолинську працювали рятувальники.

Реклама Google

Telegram Channel