Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Прихисток для потребуючих: як працює модульний будинок у Луцьку

У модульному будинку надають також безплатну психологічну допомогу.

Фото: suspilne.media.

Прихисток для потребуючих: як працює модульний будинок у Луцьку

Модульний будинок для тимчасового проживання, який на території терцентру соцобслуговування почав працювати з початку листопада, відвідали п’ятеро людей

Як розповіла директорка терцентру Галина Шатецька, модульний будинок розташований на вулиці Данила Галицького, 18. У ньому дві кімнати: для чоловіків та жінок. Чоловіча кімната розрахована на вісім ліжкомісць, жіноча — на шість.

Про це пише Суспільне.

«У жіночій кімнаті зараз перебуває жіночка, вона мешканка Луцька. Хата згоріла в неї, і поки вона вирішує свої питання, то буде в нас тут, як їй треба, скільки вона буде», — зазначила Галина Шатецька.

Площа модульного будинку — 1 180 квадратних метрів, його купили і встановили в червні за 980 тисяч гривень з міського бюджету. До листопада тривали роботи з внутрішнього оздоблення.

Юлія Прахтика відповідає за харчування відвідувачів терцентру у тих, хто тимчасовго проживає у модульному будинку. «Сьогодні у нас в меню горохове пюре з котлетою, на перше вермішелевий суп», — розповіла кухарка.

У модульному будинку надають також безплатну психологічну допомогу. Ганна Сарна днями консультувала одного з відвідувачів.

«Йому біля 30 років, він ніде не працює, не ладнає з рідними. Допомагаю покроково, як йому діяти, план складали», — говорить психологиня.

Зі слів директорки Терцентру Галини Шатецької, будинок можна відвідувати цілодобово. Торік, за зимовий період, у терцентр за прихистком приходили 17 людей.

Читайте також: Які кошти Луцьк виділятиме з бюджету на ремонт доріг наступного року.

Реклама Google

Telegram Channel