Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Єврокомісія виділить €50 млн на відновлення портової інфраструктури України

Фото ілюстроване.

Фото: ВМС ЗС України.

Єврокомісія виділить €50 млн на відновлення портової інфраструктури України

Президентка Єврокомісії сподівається, що інвестиції у відновлення допоможуть пришвидшити експорт харчів та інших товарів, які Україна постачає на світові ринки

У листі, адресованому президенту України Володимиру Зеленському, голова Єврокомісії зазначила, що експорт зерна з України через Чорне море є критично важливим для світового ринку та для української економіки.

Про це заявила президентка установи Урсула фон дер Ляєн 25 листопада.

Урсула фон дер Ляєн додала, що в жовтні Україна експортувала «шляхами солідарності» 4,6 мільйона тонн зерна: 3,6 млн тонн — дорогами на південь, а далі суднами, та ще 1 мільйон тонн залізницею та вантажівками.

«Я  вдячна Україні за відкриття гуманітарного коридору в Чорному морі, що дозволило продовжити морський експорт. Аби підтримати ці зусилля, Комісія робить доступними 50 мільйонів євро на швидкий ремонт та оновлення інфраструктури українських портів», — зазначила вона.

Президентка Єврокомісії сподівається, що інвестиції у відновлення допоможуть пришвидшити експорт харчів та інших товарів, які Україна постачає на світові ринки, а з часом — повернутися до довоєнних обсягів експорту.

Більше цікавих і найсвіжіших новин Волині шукайте на нашому телеграм-каналі Volyn Nova.

Читайте також: «Волинські рятувальники долучилися до вшанування пам‘яті жертв Голодомору».

Реклама Google

Telegram Channel