Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Деякі країни ЄС намагаються послабити новий санкційний пакет проти росії

Фото ілюстроване.

Фото: www.armyinform.com.ua.

Деякі країни ЄС намагаються послабити новий санкційний пакет проти росії

Представники низки країн Європейського Союзу наполягають додати до нового пакета санкцій проти росії пропозиції, які можуть помʼякшити ці заходи

Санкційний пакет стосується заборони компаніям продавати в росію деякі пріоритетні товари. Це, наприклад, напівпровідники, які використовуються у зброї або необхідні для їхнього виробництва.

Про це повідомляє Bloomberg.

Згідно з останніми пропозиціями ЄС, з якими ознайомилися журналісти Bloomberg, якщо компанії спіймають на продажу таких товарів, то вони мають вносити певну суму коштів на спеціальний рахунок. Відтак принаймні половину цієї суми перераховуватимуть до трастового фонду для підтримки України.

Однак представники низки великих держав-членів ЄС цього тижня висловили занепокоєння щодо пропозицій у майбутньому санкційному пакеті. Так, ішлося зокрема про сумніви щодо законності таких дій.

За даними джерел, представники країн також хочуть зменшити перелік товарів, на які поширюватиметься запропонований захід. А також вони були стурбовані тим, що нові вимоги: «можуть поставити європейські компанії в невигідне конкурентне становище».

Натомість інші держави, зокрема і країни Балтії, підтримують пропозиції, які пропонуються.

Читайте також: «Мінагрополітики: «Є проблеми з постачанням палива до України через блокування кордонів»».

Реклама Google

Telegram Channel