Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
На луцьке приміщення, що має велику історичну цінність, чекає реставрація

Строк здійснення державно-приватного партнерства: 32 роки.

Фото: facebook.com.

На луцьке приміщення, що має велику історичну цінність, чекає реставрація

У рамках державно-приватного партнерства будуть відновлювати історичну будівлю, що на вулиці Кафедральна, 4

Сьогодні, 29 листопада, під час засідання 53-ї сесії депутати ухвали проєкт рішення «Про визначення переможця конкурсу на здійснення державно-приватного партнерства». Мова йде про реалізацію проєкту «Реставрація з пристосуванням та управління нежитловим приміщенням, що розташоване за адресою вул. Кафедральна, 4 у м. Луцьку»» — Гостинний двір Прайзлерів у Старому місті.

Про це повідомляє Луцька міська рада.

Як розповів директор департаменту економічної політики Борис Смаль, інвестор бере на себе зобов'язання виконати всі вимоги технічні та не порушувати функціонального призначення приміщення.

Так, переможцем конкурсу на здійснення державно-приватного партнерства для реалізації проєкту «Реставрація з пристосуванням та управління нежитловим приміщенням, що розташоване за адресою вул. Кафедральна, 4 у м. Луцьку», став консорціум «Любарт ЛТД та Рібас Хотелс Груп». Проєкт передбачає реставрацію пам’ятки архітектури, відомої під назвою Гостинний двір Прайзлерів, а також відновлення у ній історичної функції готелю з рестораном.

«Це рішення — фінальний етап, далі — підписання договору. Зобов'язання фінансів та матеріально-технічні в договорі підписані дуже конкретно та жорстко. Це вигідний проєкт для Луцької міської ради, адже ми ніяк не ризикуємо і може в будь-який момент розірвати договір, якщо будуть порушені умови. Це комплексна програма і це початок процедури відновлення Старого міста», - зазначив він.

Нагадаємо, приміщення є пам’яткою місцевого значення, має велику історичну цінність, фігурує в міських туристичних маршрутах та потребує збереження. ДПП здійснюватиметься у формі договору управління майном, в якому чітко визначатимуться інвестиційні зобов'язання приватного партнера. При цьому будівля залишатиметься у комунальній власності. Обрання приватного партнера відбуватиметься на конкурсних засадах. Залучення фінансових ресурсів бюджету громади не передбачене.

Строк здійснення державно-приватного партнерства: 32 роки, з яких 2 роки – інвестиційний період, 30 років – експлуатаційний період.

Читайте також: У Луцьку створять багатофункціональну організацію для військових.

Реклама Google

Telegram Channel