Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Адвокат Порошенка Новіков: ми подаємо судові позови проти всіх посадовців, причетних до свавілля на кордоні

Адвокат Петра Порошенка Ілля Новіков під час брифінгу у Львові повідомив, що проти посадових осіб, які причетні до зриву поїздки пʼятого Президента у США та Польщу, будуть подані судові позови.

Фото Європейська солідарність.

Адвокат Порошенка Новіков: ми подаємо судові позови проти всіх посадовців, причетних до свавілля на кордоні

Адвокат Петра Порошенка Ілля Новіков під час брифінгу у Львові повідомив, що проти посадових осіб, які причетні до зриву поїздки пʼятого Президента у США та Польщу, будуть подані судові позови

Як відомо, сьогодні вранці прикордонники не дозволити Петру Порошенку виїхати у відрядження, яке було офіційно погоджене Головою Верховної Ради Стефанчуком. Як зʼясувалося, розпорядження Стефанчука незаконно скасував його заступник Корнієнко на підставі свого ж листа. 

Петро Порошенко мав заплановані зустрічі у Вашингтоні з конгресменами і сенаторами, зокрема, з новим спікером Палати представників Джонсоном, а також з представниками Пентагону, мав виступити на спеціальному заході з питань України під час Форуму Міжнародного демократичного союзу. У Польщі у Порошенка були заплановані зустрічі з новообраними керівниками комітетів Сейму. А також Петро Порошенко планував оформлення транзитних ліцензій для військової техніки, яка купується його коштом у Великій Британії, Бельгії та інших країнах НАТО. 

«Це свавілля. Заподіяно дуже велику шкоду. Навіть якщо б не було всіх цих запланованих зустрічей, сам факт того, що під час війни, під час переговорного процесу, коли дуже велику увагу привернуто до того, як в Україні діють демократичні зокрема парламентські процедури, факт такого скандалу вже завдає великої шкоди», – наголошує Новіков. 

«Ця ситуація була юридично створена нещодавно. І те свавілля, яке відбулося на кордоні, яке стало наслідком свавілля в апараті, в керівництві Верховної Ради, воно передусім стало можливим тому, що існує система, яка незаконно, всупереч Конституції України передбачає порядок видачі дозволів. Відбулась якась ситуація з перетином кордону людини, яка їхала по державних питаннях. Це копіювання підходів, які розповсюджені в росії. Очевидно, що були прийняті системні, більш ніж в одному напрямку кроки, заходи для того, щоб не тільки Петро Порошенко особисто як депутат, а вся його робоча група, яка мала забезпечувати і мала працювати на цих зустрічах, не могла потрапити ані до Польщі, ані тим більше до Сполучених Штатів Америки», – переконаний Новіков. 

«Ми на це будемо реагувати шляхом шляхом подання позовних заяв, заяв про злочини щодо всіх посадовців, які брали участь на всіх етапах в цій ситуації», – резюмує адвокат. 

Реклама Google

Telegram Channel