Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
До Ковеля прибули представники ЄС в Україні

Фото: Фейсбук-сторінка Ігоря Чайки.

До Ковеля прибули представники ЄС в Україні

Учора пізно ввечері в Ковелі зустрічали делегацію Представництва Європейського Союзу в Україні

«Разом із першим заступником Тарасом Яковлевим поспілкувалися із керівницею відділу програм допомоги «Економічна співпраця, енергетика, інфраструктура та навколишнє середовище» Хлоєю Алліо та керівником сектору управління енергетикою Андрієм Бандурою.

Предмет розмови – перебіг проєктів будівництва двох багатоповерхових будинків для внутрішньо переміщених осіб, які фінансує Європейський Союз European Union in Ukraine за підтримки Північної екологічної фінансової корпорації NEFCO Nefco in Ukraine.

Йдеться про будинки на вулицях Драгоманова і Володимира Кияна.

Обговорили стадії реалізації проєктів, фінансування та інші нюанси, пов’язані з інвестиціями зі сторони ЄС в інфраструктуру Ковеля.

У будівництві будинку на Драгоманова ми вже виходимо на фінішну пряму. Тут активно тривають внутрішні роботи.

 

Щодо проєкту, який реалізовуємо на вулиці Володимира Кияна, ми стартували дуже гарно, швидко зробили проектно-кошторисну документацію, провели тендер на визначення забудовника.

Але через деякі бюрократичні процедури спіткнулися об надання дозволу від Державної інспекції архітектури та містобудування України. Є потреби у корегуванні проєкту. Тож, вчора на зустрічі говорили про шляхи виходу із ситуації, мали дуже конструктивний діалог. Були слушні поради від делегації Представництва ЄС в Україні, є бачення і рішення.

Після розмови наші партнери оглянули будівництво на вулиці Драгоманова.

Зауважу, що проєкт «Підтримка ЄС у забезпеченні житлом внутрішньо переміщених осіб та відновлення звільнених міст в Україні», у межах якого ми у Ковелі будуємо житло для ВПО, охоплює також такі міста як Чернівці, Дубно, Львів, Житомир і Макарів.

Мета програми – дати змогу отримати новий дім, побудований з використанням сучасних енергозберігаючих технологій, багатьом людям, які втратили житло через війну в Україні», – написав Ігор Чайка у фейсбуці.

Більше цікавих і найсвіжіших новин Волині шукайте на нашому телеграм-каналі Volyn Nova.

Читайте також: Е-квиток у Ковелі: що вирішили.

Реклама Google

Telegram Channel