Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Не тільки дипломатія у США та Польщі, а й закупівля військової техніки: Порошенко розповів про зірвані плани

Сьогодні Петра Порошенка не пустили у закордонне відрядження, яке було погоджене з Головою Верховної Ради Стефанчуком.

Фото Європейська солідарність.

Не тільки дипломатія у США та Польщі, а й закупівля військової техніки: Порошенко розповів про зірвані плани

Петро Порошенко під час брифінгу у Львові детально розповів про зустрічі, які були заплановані у Польщі та США. Як відомо, сьогодні вранці прикордонники не дозволити Петру Порошенку виїхати у відрядження, яке було офіційно погоджене Головою Верховної Ради Стефанчуком. Як зʼясувалося, розпорядження Стефанчука незаконно скасував його заступник Корнієнко на підставі свого ж листа

«Наступні два тижні є визначальними для подальшої долі України. Я не перебільшую. Україна має унікальні шанси, якими ми маємо скористатися. І Україна має величезні виклики і загрози. 14-15 грудня відбудеться саміт Європейської ради, де мають бути затверджені пропозиції Європейської комісії по початку переговорів про вступ України до ЄС. Для нас абсолютно принципово, щоб всі країни-члени із представники голови держав та урядів підтримали початок переговорів з Україною», – зазначив Порошенко. 

«Вікно можливостей є дуже вузьким. І ми не можемо дати нікому – ні Словаччині, ні Угорщині, ні будь-кому зупинити Україну на нашій дорозі до членства в Європейському Союзі», – вважає пʼятий Президент. 

«Не менш важливою є місія, яка зараз відбувається у Сполучених Штатах. Дуже важливо щоб до нового року Конгрес, де більшість мають республіканці, використовуючи двопартійну підтримку України, прийняв рішення про виділення коштів на закупівлю озброєння для України, боєприпасів, виділення коштів для фінансової підтримки дефіциту бюджету України. Від цього фактично залежить інсування нашої держави», – зауважує Порошенко.  

«Ми кожен тиждень буваємо на фронті і знаємо, що таке снарядний голод. Сема з цим було пов’язано і наше відрядження, нашої команди, нашої парламентської групи до Польщі, до Сполучених Штатів Америки, де ми маємо вирішити надзвичайно важливі завдання», – говорить Порошегко, пише eurosolidarity. 

«У Польщі сьогодні були передбачені зустрічі з керівництвом Сейму, з головою комітету закордонних справ, головою комітету європейської інтеграції. Серед тем була і координація позицій партнерства і підтримки євроінтеграційних прагнень України.  І низка проектів всередині Польщі, починаючи від вирішення проблеми перевізників.  Сьогодні у нас є конкретні пропозиції які ми хотіли проговорити з польською стороною. І завершуючи спільним виробництвом озброєння і боєприпасів на території Польщі, де є конкретні пропозиції, ми не будемо їх розкривати. Але ми робимо все можливе для того, щоб покращити забезпечення наших Збройних Сил і зробити їх більш незалежними від зовнішніх факторів», – говорить Порошенко. 

«Далі ми мали вилітати до США. Це – запрошення від Сенату, тут запрошення від Конгресу, запрошення на спеціальну панель, присвячену Україні, в Міжнародному демократичному союзі (IDU) – це найбільш авторитетна світова політична організація, колективним членом якої є Європейська народна партія, Республіканська партія Сполучених Штатів Америки, Консервативна партія Великої Британії, партії Канади, Австралії. Весь світ. Спеціальна панель, де обговорюватиметься Україна, була внесена туди за моєю ініціативою. Я там є доповідачем, я єдиний представник України, який мав там виступати», – пояснює Порошенко. 

Пʼятий През идент зазначив, що програма у США складає 9 сторінок.  «Двостороння зустріч з керівництвом Пентагону, міністерства оборони Сполучених Штатів, участь у Раді закордонних відносин, двостороння зустріч з радниками з питань національної безпеки діючими і колишніми, відкриття форуму, зустріч зі Стівом Харпером – колишнім прем`єр-міністром Канади, зустріч з головою Консервативної партії Великої Британії, зустріч з віце-президентами Європейської комісії, які приїхали на  IDU і запросили цю зустріч, зустріч з керівництвом українського кокусу в Конгресі Сполучених Штатів, зустрічі з головою комітету з питань розвідки Палати представників Конгресу Сполучених Штатів, конгресменом-республіканцем Майком Тернером. І участь у публічному заході і двостороння зустріч зі спікером Палати представників Сполучених Штатів Америки Майком Джонсоном», – перерахував Порошенко. 

«Але не тільки дипломатія в Штатах, не тільки дипломатія в Польщі, а й контракти на закупівлю оборонної зброї, контракти на закупівлю комплектуючих і переговори в Польщі для отримання транзитних ліцензій для військових вантажів, які ми веземо з Бельгії, Голландії, Британії та інших держав», – зазначає Порошенко. 

«У травні 2022 року так само у Львівській області на Краківці не випустили мене для участі в ПА НАТО. Потім був величезний скандал. Це був удар по іміджу України», – нагадав Петро Порошенко. 

Реклама Google

Telegram Channel