Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Порошенка не пускають за кордон: заява «Європейської Солідарності»

Волинь-нова

Порошенка не пускають за кордон: заява «Європейської Солідарності»

МЗС було поінформоване про мету візиту Петра Порошенка до США, основні зустрічі та змістовну позицію

В усіх міжнародних поїздках п’ятий Президент дотримується політики одного голосу, демонструючи, що влада і опозиція однаково розуміють наш спільний національний інтерес – єдність всередині держави та зміцнення міжнародної солідарності та підтримки України.   
Правило Порошенка – завжди допомагати вітчизняній дипломатії там, тоді і коли складно.
 Так, як тепер в Польщі з блокадою кордону.
 Так, як в Штатах з питанням про військову допомогу Україні.  
 Так, як нещодавно в Брюсселі, коли треба було зняти сумніви євроскептиків при підготовці рішення Єврокомісії про початок переговорів про вступ до ЄС.
 Так, як мало бути весною 2022 року на Парламентській асамблеї НАТО, куди Порошенка влада так само незаконно не випустила, як тепер до Польщі та США.
 Ті, хто зараз намагаються знайти обґрунтування своїх відмов на угорському треку, послуговуючись колишніми контактами Петра Порошенка з Віктором Орбаном, даремно стараються. Варто пам’ятати, що 14-15 грудня у Брюсселі своє рішення про початок передвступних переговорів з Україною оголошуватиме Європейська Рада, де Будапешт має право вето. Якби у Петра Порошенка була можливість допомогти, використовуючи власний особистий позитивний досвід та контакти, щоб це рішення було успішним, тим більше на фоні останніх заяв, він би це зробив. Без зрад. Та в інтересах держави. І в тісній координації з міжнародними партнерами.
 І не лише в Будапешті, а й в будь-якій країні Європейського Союзу, де позиції України не такі потужні чи де офіційні зусилля влади бажаних результатів не приносять. А підхід про «якось саме вирішиться» давно не працює.
 Саме тому пояснення керівництва парламенту, прикордонників та СБУ нагадують недолугі жарти «95-го кварталу». Права рука Корнієнка написала листа лівій, вуста його послалися на таємні знання СБУ, а СБУ чітко пояснило, що не писало спеціального листа по Порошенку, що її зауваги стосувалися усіх депутатів, однак керівництву парламенту не спало на думку розвертати на кордоні «Слуг народу». Ясність в цю алогічну суміш версій міг би внести хіба що виважений коментар Мар’яни Безуглої.

На відміну від «Слуг народу», народних депутатів з «Європейської Солідарності», які є постійними членами парламентських асамблей, систематично не випускають на важливі міжнародні заходи. Це і співголови фракції Ірина Геращенко, Артур Герасимов, це Іванна Климпуш-Цинцадзе, яка є Головою комітету з питань інтеграції України до ЄС, це Олексій Гончаренко, це Володимир Ар’єв. 
 Всім зрозуміло, хто насправді заблокував важливе міжнародне відрядження Порошенка. А от чому – логічно збагнути складно. Зрив візиту шкодить не Порошенку, а країні, її міжнародному іміджу та обороноздатності. І такими діями влада підриває внутрішню єдність, яку сьогодні, навпаки, треба зміцнювати.

Реклама Google

Telegram Channel