Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
На Волині пройшла конференція для фермерів

Особливу увагу приділили ринку добрив і пестицидів.

Фото: facebook.com.

На Волині пройшла конференція для фермерів

1 грудня 2023 року у місті Горохів відбулася важлива конференція для фермерів та невеликих сільгоспвиробників під назвою «Нова реальність агробізнесу в умовах війни. Курс на Можливості»

Однією з ключових тем конференції - питання, пов'язані з фінансуванням аграріїв в умовах війни.

Про це повідомляє Горохівська міська рада.

Учасники обговорили національні та міжнародні ресурси, а також поділилися досвідом та стратегіями отримання грантів на розвиток господарства. Програма підтримки малого та середнього агробізнесу «Фермер, є кредит», яка реалізується у співпраці з USAID АГРО, також була детально обговорена.

Важливу увагу приділили питанням земельного ринку. Фермерам розповіли чого очікувати у найближчий час та як ефективно оперувати на аграрному ринку. У контексті невизначеності ситуації війни, проведено аналіз очікувань на аграрному ринку у 2023/2024 роках. Учасники отримали цінні поради щодо стратегій продажу врожаю, а також прогнози цін на олійні та зернові культури.

Особливу увагу приділили ринку добрив і пестицидів. В умовах воєнного стану проаналізовано чи варто економити на добривах і як забезпечити безпечне їх використання у фермерській практиці.

Захід завершився панельним обговоренням, де учасники мали можливість обмінюватися думками та досвідом. Конференція виявилася не лише важливим заходом для обговорення викликів, які постали перед аграріями в умовах війни, але й можливістю взаємодії та знаходження спільних рішень.

Важливо підкреслити, що подібні ініціативи, як конференція у Горохові, відіграють велику роль у підтримці аграрного сектору. Розділений досвід та стратегії, обговорені на заході, стануть важливою допомогою для фермерів, які працюють у важкі часи, щоб забезпечити продовольчу безпеку та сталість українського аграрного ринку.

Читайте також: Волинські сапери отримали допомогу від благодійників.

Реклама Google

Telegram Channel