Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
На Вінниччині спалах небезпечної хвороби: досліджують проби води

Досліджують централізоване водопостачання, децентралізоване водопостачання та воду з приватних акваматів.

Фото ілюстративне / facebook.com.

На Вінниччині спалах небезпечної хвороби: досліджують проби води

Розслідується спалах гепатиту А у Вінницькій області України, одним з основних джерел якого вважається передача інфекції водним шляхом

Остаточна причина ще не встановлена. Також не виключається варіант контактно-побутового шляху передачі вірусу.

Про це повідомляє УНН.

«ДУ «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» розглядалося 2 версії: контактно-побутовий шлях передачі та водний шлях передачі», - зазначили в Департаменті охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА.  Додали, що у кожному вогнищі інфекції були проведені дослідження проб води.

«Проводилось епідеміолонічне розслідування кожного випадка захворювання на вірусний гепатит А з заповненням відповідних форм документації, в кожному вогнищі інфекції проведено дослідження проб води (централізованого водопостачання, децентралізованого водопостачання та води з приватних акваматів), в кожному вогнищі за бажанням проводилась заключна дезинфекція», - йдеться у відповіді на запит.

В департаменті повідомили, що додатково методом ІФА проводилось лабораторне обстеження працівників епідемічно-значимих об’єктів. Зокрема, підприємства питного водопостачання, включаючи аквамати, кондитерські цехи, молоко- та м’ясопереробні підприємства, ринки, торгові центри. А також санітарно-вірусологічне дослідження методом ПЛР змивів з овочів та фруктів, які реалізувались на ринках міста Вінниці, з метою виявлення джерела збудника вірусного гепатиту А.

Остаточна причина спалаху гепатиту А буде встановлена по його завершенню.

«Остаточна причина спалаху буде встановлена по закінченню спалаху. Пріоритетними залишаються усі версії Розслідування триває», - підсумували в Департаменті.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко раніше повідомив, що у МОЗ так само схиляються до версії, що джерелом спалаху могла бути водопровідна мережа.  Тим часом, у Департаменті охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА не виключають нової хвилі захворюваності на гепатит А.

Читайте також: Найвідомішу на світі волинянку... оживили.

Реклама Google

Telegram Channel