Курси НБУ $ 39.68 € 42.83
Як вбили зрадника України Киву: деталі

Смерть зрадникам!

Фото Слово і діло.

Як вбили зрадника України Киву: деталі

У середу, 6 грудня, у Підмосков'ї виявили тіло колишнього народного депутата Верховної Ради України 46-річного Іллі Киви

 Таку інформацію опублікувало РЕН ТВ з посиланням на власні джерела. У ГУР Міноборони підтвердили, що зрадника вбили пострілом в голову. «У Підмосков'ї виявили тіло екс-депутата Верховної Ради Іллі Киви», – йдеться у повідомленні.

Інформацію про загибель Киви також підтверджує російське пропагандистське агентство РІА Нововсти. «Тіло, імовірно, екс-депутата Верховної ради Киви знайдено в підмосковному селі Супоневе Одинцовського району», – йдеться у повідомленні.

Тим часом низка українських ЗМІ з посиланням на свої джерела повідомили, що за ліквідацією колаборанта і пропагандиста стоїть СБУ. Злочинця та зрадника ліквідували зі стрілецької зброї, пише Захід.НЕТ.

За даними Telegram-каналів Mash і Baza, Киву знайшли на території готелю «Величъ Кантри Клаб», він лежав на животі в снігу. У нього нібито було видно колоту рану в районі скроні та гематому на лівій частині обличчя. За даними ВЧК-ОДПУ, в голові екс-депутата «є отвір, можливий від застосування вогнепальної зброї».

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов у коментарі « Суспільному» підтвердив, що за ліквідацією Киви стоїть СБУ.

Слідчий комітет РФ відкрив кримінальну справу через вбивство екснардепа Киви: попередньо, в парку одного з котеджних містечок в селі Супонєва Одінцовського району Московської області невідомий вистрілив в Киву, той помер на місці.

Ілля Кива – колишній народний депутат України 9-го скликання від забороненої проросійської політичної партії ОПЗЖ. Колишній член Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності. У минулому радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та колишній голова Соціалістичної партії України (2017-2019). Колишній очільник полтавського обласного осередку «Правий сектор» (2014). Фігурант Реєстру зрадників.

Перед повномасштабним вторгненням РФ на територію України, в січні 2022 року Кива втік до Іспанії. В березні 2022 року йому було оголошено підозру в державній зраді та позбавлено депутатського мандата Верховною Радою України.

У листопаді Личаківський районний суд Львова заочно засудив колишнього депутата від ОПЗЖ Іллю Киву за низку злочинів проти національної безпеки та української державності. Прокуратура просила для нього довічного ув'язнення, проте суд призначив йому тільки 14 років в'язниці.

Telegram Channel