Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Петро Порошенко закликав напередодні омріяного рішення показати Європі єдність України

Петро Порошенко.

Фото Європейська солідарність.

Петро Порошенко закликав напередодні омріяного рішення показати Європі єдність України

Петро Порошенко під час виступу у Верховній Раді закликав показати європейським партнерам єдність України. Він наголосив: омріяне рішення про початок передвступних переговорів ще «не в кишені», і за нього треба боротись

«Десять років тому дуже недалеко звідси сотні тисяч, якщо не мільйони українців стояли тут, щоб захистити європейську перспективу України. Зараз вона є набагато ближче, ніж тоді, десять років тому. Але на серці так само тривожно», – сказав Порошенко. 

«Звісно, ми оптимісти. І, звісно, я переконаний, що ми отримаємо рішення про 50 мільярдів. Але на жаль, омріяне нами і вистраждане нашими воїнами рішення ще далеко не «в кишені». За нього ці п`ять днів, що залишилися, нам треба не просто боротися, а битися. І це завдання для дипломатів, це завдання для парламентарів, це завдання для активістів», – наголошує пʼятий Президент. 

«Всі – від прем’єра Естонії до президента Франціі, від президента Єврокомісії до президента Євроради – займаються тими скептичними країнами, які можуть зупинити це рішення. Українці мають бути попереду», – переконаний Порошенко. 

«Я особисто хочу звернутися до лідерів країн, не дивлячись на інколи справедливі оцінки і щодо прав опозиції, і свободи слова, демократії,  корупції – це не подарунок владі чи опозиції, це рішення багатостраждальному українському нарду, який десять років проходить можливо найважчий шлях до членства в Європейському Союзі і НАТО», – наголосив Петро Порошенко. 

«Я закликаю нашою одностайною підтримкою проголосувати звернення, яке було ініційовано саме нами, опозицією, для того, щоб продемонструвати єдність парламенту і всіх політичних сил», – зазначив Порошенко.

Реклама Google

Telegram Channel