Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
Чому вчора після фінішу біатлоніст Дмитро Підручний корчився від болю і тримався за живіт?

Тримайся, козаче!

Фото із сайту biathlon.com.ua.

Чому вчора після фінішу біатлоніст Дмитро Підручний корчився від болю і тримався за живіт?

Капітан біатлонної збірної у суботу продемонстрував красиву і яскраву гонку переслідування, в якій перемістився зі стартового 52-го місця на 19-те

Тобто, Дмитро Підрчуний, який пропускав перший етап нинішнього Кубка світу, відіграв аж 33 позиції! А виграв гонку переслідвування в австрійському Хохфільцені норвезький біатлоніст Йоханнес Бьо. Він, стартувавши 11-им, випередив усіх, а на фініші двох партнерів по команді – Йоханнеса Дале і рідного брата Тар'єя Бьо.

Хохфільцен-2023. Результати чоловічої гонки переслідування:

Фотоскрін із сайту biathlon.com.ua.
Фотоскрін із сайту biathlon.com.ua.

 – Дмитре, ви вчора пробігли першу гонку сезону, сьогодні вже й не скажеш, що тільки вливаєтеся в боротьбу. Можете сказати, що і змагальна форма, і драйв повертаються? – запитав капітна чоловічої збірної України з біатлону кореспондент biathlon.com.ua.

– Так, повертаються. Я дуже скучив за змаганнями такого рівня, за такими драйвовими гонками, як сьогодні. Від самого старту і до останніх сантиметрів траси була запекла боротьба, і я радий, що сьогодні вдалося частково реабілітувати свою стрільбу. Та й по трасі я сьогодні міг боротися. У принципі, з ким поряд біг, з тими і боровся, а інколи навіть і нав’язував групі на трасі свій темп. Тож сьогоднішньою гонкою я, загалом, задоволений.

– Гонка переслідування була дуже швидкою, на стрільбищі також ви працювали у темпі. А чим обумовлені ті два промахи на стійках?

– То були робочі промахи. Гонка була дуже драйвова, швидка, тож трохи недопрацював.

–  Дійсно, все було дуже швидко, тривала запекла боротьба, та це ж улюблений ваш формат гонок.

–  Так, переслідування, мас-старт, естафети – це мої топ-гонки. Зазвичай, я тут і найкращі результати показую, якщо я в хорошій формі.  

– Ну по фізичній формі ви відчуваєте, що в силах боротися?

– Відчуваю, що я зараз в хорошій формі. Переживав дуже, чи вдасться добре підготуватися, тому що травма в мене була дуже серйозною. Плюс і те, що я тренувався без спаринг-партнерів цих останніх два місяці по такій спецпрограмі, спочатку з невеликим навантаженням на травмовану руку. Тому й переживав, щоб підійти до цього етапу в оптимальній формі. Але це ще не пік, бо моя рука ще не дозволяє працювати на повну силу, ще не повністю готова до того, чого б я хотів.

– Коли ви боролися із ще двома суперниками: Кюном і Крчмаржем?

– Я боровся до кінця за кожну позицію. Мені кричали, що я йду там 21-м – 22-м, тому я плюс-мінус розрахував, що можу за двадцятку боротися. Тож боровся із суперниками до кінця. А в кінці, коли вже зробив розножку, мене трохи зашатало, я впав і палкою вдарив у живіт. Тому на фініші довелося трохи полежати, покорчитися від болю.

Тримайся, козаче!
Тримайся, козаче! Фото із сайту biathlon.com.ua

 – Наразі як себе почуваєте?

– Трішечки ще боляче, але взагалі – більш-менш нормально.

Хохфільцен-2023. Результати жіночої гонки переслідування:

Фотоскрін із сайту biathlon.com.ua.
Фотоскрін із сайту biathlon.com.ua.

 Сьогодні в австрійському Хохфільцені, в останній змагальний день другого етапу Кубка світу з біатлону, пройдуть класичні естафети у жінок та чоловіків.відбудуться дві естафетні гонки.

Фотоскрін із сайту biathlon.com.ua.
Фотоскрін із сайту biathlon.com.ua.

 Читайте також: Зірка футболу із Волині знімавсяу в українському блокбастері «Довбуш».

Реклама Google

Telegram Channel