Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Зеленський в Аргентині провів зустрічі з трьома лідерами країн Латинської Америки

Володимир Зеленський та Даніель Нобоа під час зустрічі в Аргентині, 10 грудня 2023 року.

Фото: Офіс Президента.

Зеленський в Аргентині провів зустрічі з трьома лідерами країн Латинської Америки

Президент України Володимир Зеленський під час свого візиту до Аргентини провів зустрічі з лідерами Парагваю, Уругваю та Еквадору

Усіх трьох лідерів Зеленський запросив відвідати Україну.

«Для нас є дуже важливою підтримка та потужний об’єднаний голос держав Латинської Америки, які підтримують українських людей у війні за нашу свободу й демократію», — наголосив Зеленський. 

Про це йдеться на його каналі в Telegram. 

Зеленський подякував президентові Парагваю Сантьяго Пеньї за рішучу підтримку України в межах міжнародних організацій. Вони обговорили шляхи розвитку торгівлі між двома країнами.

Під час переговорів із главою Уругваю Луїсом Лакальє Поу український лідер подякував за позицію в межах Міжнародної морської організації на підтримку резолюції щодо впливу російського збройного вторгнення на міжнародне судноплавство, зазначили в Офісі президента. Особливу увагу приділили перспективі проведення саміту Україна — Латинська Америка. 

А з президентом Еквадору Даніелем Нобоа очільник України обговорив можливості розвитку двосторонньої співпраці у безпековій галузі, диджиталізації та торгівлі сільськогосподарською продукцією. Зеленський також запропонував долучитися до виконання «формули миру».

Раніше аргентинське видання TN із посиланням на офіційні джерела в Аргентині та Україні стверджувало, що Зеленський має прибути до Буенос-Айреса на інавгурацію новообраного президента Аргентини.

Тоді також писали, що цей візит стане першою поїздкою Володимира Зеленського до Латинської Америки з початку повномасштабного російського вторгнення.  

Більше цікавих і найсвіжіших новин Волині шукайте на нашому телеграм-каналі Volyn Nova.

Читайте також:

Реклама Google

Telegram Channel