Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Від коронавірусу померла ще одна людина на Волині

Фото ілюстративне / Слово і діло.

Від коронавірусу померла ще одна людина на Волині

За даними оперативної інформації на Волині протягом 49 тижня (з 4 грудня по 10 грудня 2023-го) зареєстровано 6202 випадки грипу/ГРВІ, в тому числі СOVID-19. За попередній, 48 тиждень,  було 6584 випадки. Тобто, відбулося  зниження захворюваності на 6%. Серед тих, хто захворів, діти до 17 років становлять 60%. Госпіталізовано всього 135 людей

Інтенсивний показник захворюваності за даний період на 10% перевищує базовий рівень та відповідає середньому рівню інтенсивності епідемічного процесу,  що є очікуваним для зимового періоду.      

За тиждень зареєстровано 416 випадків СOVID-19 (проти 453 попереднього), зниження становить 8%. Госпіталізовано — 70 осіб, зареєстровано один летальний випадок, повідомляє ВОЦКПХ.

З 2 жовтня по 10 грудня 2023 року на грип та  ГРВІ в області перехворіло понад 52 тисячі волинян, що на 50% більше аналогічного періоду сезону 2022-2023 років.

В зв’язку з тим, що більшу частку захворілих на грип та ГРВІ становлять діти до 17 років, у  навчальних закладах області почали впроваджувати запобіжні заходи для зменшення поширення захворюваності серед школярів. Протягом тижня на дистанційне навчання було переведено 6 закладів освіти у Володимирському, Луцькому та Ковельському районах.

Всього з початку епідсезону на Волині вакциновано близько 2000 людей, із них 60% — із групи ризику (персонал медичних закладів, діти віком від 6 місяців  до 5 років, люди з хронічними захворюваннями, віком понад 65 років).

За результатами епіднагляду в Україні виявлено циркуляцію вірусів грипу типу A і В у зразках матеріалів від пацієнтів із підозрою на грип. Також, крім грипу та коронавірусної інфекції, циркулюють віруси парагрипу, аденовіруси, RS -віруси, риновіруси, бокавіруси, метапневмовіруси.

В області, крім коронавірусної інфекції, циркулює вірус грипу А та  віруси парагрипу, аденовіруси, риновіруси,  RS-вірус.

Більше цікавих і найсвіжіших новин Волині шукайте на нашому телеграм-каналі Volyn Nova.

Читайте також:

Реклама Google

Telegram Channel