Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Обговорили бюджет Рожищенської громади на 2024 рік

Фото Рожищенської міськради.

Обговорили бюджет Рожищенської громади на 2024 рік

У п’ятницю, 8 грудня, у сесійній залі Рожищенської міської ради відбулися бюджетні слухання. У форматі запитання-відповідь обговорили проєкт кошторису громади на наступний 2024 рік

До заходу долучилися представники управлінь, відділів, комунальних підприємств міської ради, старости та депутати, а також громадськість.

Проєкт бюджету Рожищенської громади на 2024 рік представила начальниця фінансового відділу Рожищенської міської ради Ірина Попова. Зокрема, вона зауважила, що позитивний вплив для місцевих бюджетів має збереження частки зарахування ПДФО у розмірі 64 %. При цьому органи місцевого самоврядування зобов’язані додаткові 4 % податку спрямовувати на видатки за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ, інші енергоносії. Орієнтовний обсяг збереженого ресурсу для громади становить 3 488,6 тис. гривень, йдеться на сайті Рожищенської громади.

В свою чергу вилучення з місцевих бюджетів на користь держбюджету 100 % обсягу надходжень «військового » ПДФО має негативний вплив, орієнтовний обсяг втрат бюджету громади складає близько 5 000,00 тис. гривень.

«Бюджет 2024 року як ніколи складний. Передусім, як це і прописано в законодавстві, фінансуватимемо усі захищені статті. А з того, що залишиться, розподілятимемо на пріоритетні напрями. Є багато викликів та проблем, над вирішенням яких потрібно працювати», - наголосив Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук.

Розглядаючи кожну статтю доходів та видатків, обговорюючи прогнозовані цифри, усі охочі мали можливість поставити питання, на які було надано вичерпні відповіді.

Більше цікавих і найсвіжіших новин Волині шукайте на нашому телеграм-каналі Volyn Nova.

Читайте також:

Реклама Google

Telegram Channel