Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
А ви знаєте, як українські стріляючі лижники провели гонку переслідування?

Поки що у Швейцарія найкраща з наших – 28-річна Анастасія Меркушина.

Фото із сайту biathlon.com.ua.

А ви знаєте, як українські стріляючі лижники провели гонку переслідування?

Потрохи наші виходять з кризи

Сьогодні в швейцарському Ленцерхайде відбулися дві гонки переслідування третього етапу Кубка світу.

Для українських вболівальників цікавішим вбачався жіночий перс’ют, адже у спринті дівчата приємно здивували – не просто потрапили до переслідування повним складом, а зробили це, фінішувавши у топ-30!

Про це інформує сайт biathlon.com.ua.

Перше коло усі наші спортсменки подолали спокійно, а незначну втрату позицій з запасом компенсували на стрільбі – чотири українки пройшли перший рубіж без жодного промаху!

Ситуація повторилась на другому колі і другій лежці: знов робота на трасі за спинами суперниць і ідеальна стрільба – і знов нулі для усіх наших учасниць! Певна невдача спіткала лише Христину Дмитренко, яка зламала палку і зі стадіону пішла з неповним інвентарем. Однак їй досить оперативно дали запасну палку, і часова втрата вийшла не такою значною: Христина була 18-ю – і цей результат став… найнижчим серед українок на цій стадії гонки! А Ірина Петренко з Анастасією Меркушиною розташувались шостою та сьомою відповідно!

Перші промахи прийшли до наших дівчат на стійці. Третій рубіж з колом штрафу пройшли Меркушина та Джима, але на фоні помилок в суперниць, ці невдачі не мали критичного характеру: Настя вийшла зі стадіону 12-ю, Юля – 18-ю, між ними з третім нулем на 16-й позиції розташувалась Христина. Але ж усі погляди прикувала до себе Ірина Петренко, яка продовжила ідеальну стрільбу, завдяки чому стрибнула на четверте місце!

Якщо б і четвертий рубіж підкорився Ірі, то цей день можна було б назвати казкою. Але їй не вистачило одного влучного пострілу, в той же час Меркушина була влучною, і на останнє коло дві українки пішли, фактично , у боротьбі між собою за десяту позицію! Невеличка перевага в секундах була у Насті, яка до того ж отримала хоча б на кілька десятків метрів потужний локомотив в особі Ельвіри Еберґ. Завдяки цьому саме Меркушина показала перший серед українок результат у топ-10 в особистих гонках Кубка світу.

Петренко ж, втративши контакт, на останньому колі ще втратила позицію відносно швидкої Лєни Хеккі Гросс і фінішувала 12-ю, що також є чималим досягненням для нашої команди, особливо зважаючи на стан дівчат, який ми спостерігали на початку сезону! До того ж, і Меркушина, і Петренко вибороли право взяти участь у першому мас-старті сезону! Вітаємо!

Місце в мас-старті матиме і Юлія Джима, якій дещо пощастило за рахунок того, що Маркета Давідова перейшла до топ-25 загального заліку. Але ж перш за все, Юля все зробила сама – після 24-го місця у спринті, сьогодні фінішувала 18-ю, заробивши лише два кола штрафу.

Найважчим останній рубіж вийшов для Христини Дмитренко, яка саме тут заробила перші для себе кола штрафу – і, на жаль, одразу два. Однак такі гонки – неоціненний досвід, який дозволяє ставати сильнішою. Та й очки за 29-е місце в перс’юті точно не будуть зайвими. Хороший етап від Христини!

Ленцерхайде-2023. Результати жіночої гонки переслідування,10 км:

Фотоскрін із сайту biathlon.com.ua.
Фотоскрін із сайту biathlon.com.ua.

 У чоловічому перс’юті, який завершував велику програму суботніх стартів, сподівання української команди в першу чергу пов’язувались з Дмитром Підручним. І справа навіть не лише в високій стартовій позиції – кращій, ніж у ще двох наших учасників, а у рівні форми, який демонструє зараз капітан.

Вже на першому колі Дмитро відіграв п’ять позицій, піднявшись на 17-у сходинку, а за рахунок чистої першої стрільби відіграв ще три місця: лише коло позаду – а українець вже 14-й! На другому колі Підручний намагався триматись у щільній і досить потужній групі, але цей темп, здається, виявився зависоким – принаймні, після п’яти пострілів дві мішені так і залишились не закритими.

Третій рубіж – і ще одне додане коло штрафу, і лише в останній стійці Підручний знов зміг відстрілятись чисто. І саме цей нуль разом з активною боротьбою на останньому колі дозволили українцю піднятись на дві позиції у порівнянні зі спринтом і потрапити до топ-двадцятки! Цей результат тим більш важливий, що дозволив Дмитру потрапити до завтрашнього мас-старту, а отже жодна гонка в Ленцерхайде не пройде без нашої участі!

Ленцерхайде – 2023/2024. Кубок світу, гонка переслідування 12.5 км, чоловіки:

Фото із сайту biathlon.com.ua.
Фото із сайту biathlon.com.ua.

 Завтра, 17 грудня, у швейцарському  Ленцерхайде в останній змагальний день третього етапу Кубка світу з біатлону у чоловіків та жінок пройдуть мас-старти.

Склад українських учасників:

Фотоскрін із сайту biathlon.com.ua.
Фотоскрін із сайту biathlon.com.ua.

Пряма трансляція на «Суспільному Спорт» і регіональних каналах «Суспільного». 

Читайте також: Україна забили 8 голів у ворота Бельгії (Відео).

Реклама Google

Telegram Channel