Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
17 грудня: яке сьогодні свято й що не можна робити

Мирного дня вам, люди!

Фото ілюстративне.

17 грудня: яке сьогодні свято й що не можна робити

Сьогодні, 17 грудня, День працівників державної виконавчої служби України. Віряни вшановують пам'ять святого Даниїла та трьох отроків — Ананія, Азарія та Мисаїла. 662-й день війни в Україні

17 грудня в церковному календарі – день пам’яті святого Даниїла та трьох отроків: Ананія, Азарія та Мисаїла. 

Про це розповдає ТСН.

Коли вавилоняни за 600 років до Різдва Христового завоювали Єрусалим, поміж інших бранців опинилися четверо благородних братів: Даниїл, Ананій, Азарій та Мисаїл. Цар Вавилона Навуходоносор вирішив взяти їх до себе і виховати в халдейських науках. Однак молодики пам'ятали християнські заповіді і не зреклися своєї віри. За це отримали від Господа дари. Так Даниїл став мудрим, прозорливим і почав бачити пророчі сни.

Якось спорудив цар величезну статую на свою честь, щоб люди поклонялися йому. Отроки ж відмовилися це робити, за що їх наказали стратити. Однак навіть після прозпеченої печі вони залишилися неушкодженими. Правитель побачив це і перейнявся до них повагою. Коли ж царем став Валтасар, то Даниїл зміг розтлумачити напис, що з'явився на стіні у вигляді вогню під час бенкету і пророкував падіння Вавилонського царства.

Що не можна робити 17 грудня

= Не можна піддаватися шкідливим звичкам, їсти жирну їжу.

= Не дозволено кричати, лаятися, лихословити.

= Не варто зациключатися на негативі.

Народні прикмети і традиції:

= дивилися, який сьогодні день: почалася заметіль — добре будуть роїтися бджоли;

= на деревах з'явився іній — чекайте на теплу погоду на Святки;

= яка погода цього дня, таким буде травень;

= багато снігу — через тиждень чекайте на тепло.

= 17 грудня багато снігу — через тиждень чекайте на тепло

Зазвичай наші предки влаштовували цього дня різноманітні ворожіння. Наприклад, дівчата ворожили на судженого. Цього дня навіть влаштовувалося спеціальне ворожіння. Жінка брала три лаврові листи, на кожному писала імена трьох божих отроків (Мисаїл, Ананій, Азарій), а потім клала під подушку. Подумки перед сном потрібно було попросити святого Даниїла, щоб вночі приснився суджений/

Сьогодні іменини відзначають Микита, Олександр, Данило, Денис, Іван, Микола, Петро, Степан.

Талісманом людини, народженої 17 грудня є бірюза. Здавна її називали каменем перемоги. Також вважалося, що бірюза здатна принести своєму власнику кохання і щастя.

Читайте також: «Якою буде завтра погода на Волині».

Реклама Google

 

Telegram Channel