Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
«Я вважаю це диверсією»

«Це не вирішує питання, але знищує моральний дух та мотивацію».

Фото із сайту espreso.tv.

«Я вважаю це диверсією»

Результати масового звільнення військкомів підтвердили мої переконання проти ідеї знищення строкової служби, проти чого я багато публічно виступав

У нас провалена мобілізація. Рішення позвільняти військкомів було емоційним, але призвело до того, що під рубку пішли усі ті, хто розбиралися в нормативній базі та організації мобілізаційної роботи. Я вважаю це диверсією.

У 2019-му році я говорив з представником міністерства оборони Німеччини, ми обговорювали проблему законодавства про ТрО та ідей заміни строкової служби контрактною. І от що той високопосадовець мені сказав: «Пане Мирославе, якщо ви зруйнуєте свої військові комісаріати, то ви не зможете їх відновити. Ми в Німеччині тепер не можемо їх відновити, бо немає професіоналів, комісій ВЛК, а головне нам потрібно міняти законодавство, на відновлення системи нам потрібні роки».

Це була додаткова аргументація, яка підтвердила мої переконання проти ідеї знищення строкової служби, проти чого я багато публічно виступав.

«Але виявилось, що можна зробити все простіше. Звинуватити військкомів у корупції, випустити пару сотень сюжетів і під цей шумок всіх звільнити. Тепер ми маємо провалену мобілізацію».

А це означає реальні речі. Бригади доукомплектовуються канібальним методом. Всі крадуть один в одного людей. І при цьому це не вирішує питання, але знищує моральний дух та мотивацію.

Війна не триватиме вічно, але ми маємо організувати мобілізаційний процес зараз. І поповнювати бойові бригади не коштом знищенних, а шляхом призову громадян, які мають виконати свій конституційний обов'язок, і підставити плече тим, хто воює вже майже 2 роки.

Інакше, їм так само доведеться воювати, але вже в армії рф.

Мирослав ГАЙ, актор, волонтер, воїн ЗСУ, керівник благодійної організації «Фонд «Мир та Ко».

Читайте також: Шоу Кравець – це десь 1400 FPV-дронів.

Реклама Google

Telegram Channel