Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Разом до Перемоги: сьогодні «Ягодин» відзначає 79 років з часу утворення

Перші згадки про волинських митників датуються ще ІХ століттям.

Фото: facebook.com.

Разом до Перемоги: сьогодні «Ягодин» відзначає 79 років з часу утворення

Сьогодні, 18 грудня, пункт пропуску на українсько-польському кордоні «Ягодин - Дорогуськ», а з ним - і Волинська митниця, відзначають 79 років з часу утворення

Саме 18 грудня 1944 року за 3 км від мосту через Західний Буг був відкритий тимчасовий митний пост «Вовчий перевіз» (за назвою найближчого до річки села, пізніше перейменованого на село Старовойтове). У своїй еволюції пункт пропуску пройшов шлях від радянської «залізної завіси» до найпотужнішого українського вікна міжнародної торгівлі.

Про це повідомляє Волинська митниця.

За рік до свого ювілею митниця націлена переглянути віхи історії, адже добре знає, що перші згадки про волинських митників датуються ще ІХ століттям і пов'язані зі шляхом «із варягів у греки», пізніше (XIII ст.) - із транзитним потенціалом Галицько-Волинської держави, у XX ст. - митною політикою гетьмана Павла Скоропадського.

Втім, публікуючи світлини з непересічної історії розвитку «Ягодина», констатуємо просту істину: усі «залізні завіси», «берлінські мури», «китайські стіни», а тим більше «несправні» фури, що блокують рух України до європейської моделі економічної співпраці, приречені уже у своєму задумі.

Бо ж ніщо не спинить...

 

Читайте також: Рятувальники запропонували знайти... вибухові предмети.

Реклама Google

Telegram Channel