Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
Папа Римський дозволив благословляти одностатеві пари. Але...

Тепер члени секс-меншин мають можливість хреститися, бути хрещеними або свідками на весіллях на рівних з іншими віруючими.

Фотоколаж із сайту informator.ua.

Папа Римський дозволив благословляти одностатеві пари. Але...

Є певні умови

Папа Римський Франциск ухвалив доктринальну декларацію, згідно з якою священники можуть благословляти одностатеві пари. Проте для таких союзів під забороною залишається проведення церковних ритуалів укладення шлюбу чи створення враження шлюбу.

Про це йдеться у повідомленні Ватикану.

Тобто, якщо одностатева пара попросить у священнослужителя благословення, рукоположений священник може дати на це згоду. Однак цей жест не повинен навіть віддалено нагадувати шлюбний обряд.

У Ватикані наголошують, що вчення про шлюб не змінюється, а благословення гомосексуальної пари не означає схвалення їхнього союзу.

Декларація розрізняє обрядові та літургійні благословення від спонтанних. Останні більше схожі на жести народної побожності: саме в цій категорії Ватикан розглядає можливість благословення тих, хто не живе згідно з нормами християнської моральної доктрини, але смиренно просить благословення.

Варто наголосити, що згідно з католицькою доктриною, дозволеними вважаються лише сексуальні стосунки в шлюбі між чоловіком і жінкою. Церква не має повноважень уділяти літургійне благословення неврегульованим або одностатевим парам.

У Ватикані заявляють, що існують різні випадки, коли люди спонтанно приходять просити благословення, чи то під час паломництва, в санктуаріях, чи навіть на вулиці при зустрічі зі священником. І такі благословення призначені для всіх, адже ніхто не може бути винятком.

Раніше Ватикан дозволив трансгендерним людям приймати хрещення, бути свідками під час вінчання і хрещеними батьками за умови, що вони ведуть «життя згідно з вірою».

Хоча ще у лютому 2021 року у столиці католицизму оголосили, що благословення гомосексуальних пар в церкві є неможливим. Однак зараз у Ватикані зазначають, що церква «розширила і збагатила» своє розуміння благословення.

«Можна благословляти пари в нестандартних ситуаціях та пари однієї статі, не підтверджуючи цим офіційно їх статус і не змінюючи якимось чином давнє вчення Церкви про шлюб», – йдеться у декларації.

Читайте також: Як волинська журналістка за кордоном стала «мільйонеркою».

Реклама Google

Telegram Channel