Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
У Польщі піднімали в повітря винищувачі

Поляків попередили, що робота військової авіації у повітряному просторі Польщі може призвести до підвищення рівня шуму.

Фото: suspilne.media.

У Польщі піднімали в повітря винищувачі

Під час масованого ракетного обстрілу України з боку Росії у Польщі підняли у повітря чотири винищувачі F-16 і авіазаправник

Для гарантування безпеки повітряного простору Польщі було задіяно дві пари винищувачів F-16 і авіазаправник союзників. Близько 6:45 (за київським часом) стартувала американська пара, що дислокується на авіабазі Ласк, а близько 7:15 (за Києвом) стартувала польська пара з авіабази Кшесіни.

Про це повідомило в мережі X Оперативне командування ЗС Польщі, пише Суспільне.

Поляків попередили, що робота військової авіації у повітряному просторі Польщі може призвести до підвищення рівня шуму, особливо у східній частині країни.

Нагадаємо: Під час російського обстрілу України 29 грудня у Польщі заявили, що у її повітряний простір увійшов «неідентифікований повітряний об'єкт».

Польський президент Анджей Дуда провів термінову нараду через інцидент. Пізніше начальник Генштабу ВП Веслав Кукула розповів, що у повітряний простір залетіла ракета РФ. Командувач Збройних сил Польщі генерал Мацей Кліш повідомив, що об’єкт вторгся на 40 км у повітряний простір Польщі, перебував там менш ніж три хвилини і покинув територію країни.

Телеканал Republika з посиланням на джерела поінформував, що ракета, яка зайшла у повітряний просторі Польщі з боку України, нібито впала у населеному пункті Вожучин Томашівського повіту.

30 грудня Польща завершила пошуки можливих елементів російської ракети на своїй території. Жодних об'єктів, що могли б бути небезпечними для громадян, знайдено не було.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читайте також: За втручання прокуратури сховище на 1000 осіб у Луцьку зобов'язано привести в стан готовності.

У Луцькому районі 17-річний юнак побив до смерті чоловіка.

У місті на Волині молодий хлопець випав із п’ятого поверху.

Війна забрала ще одне життя: в бою загинув Герой з Волині Самолюк Степан.

Реклама Google

Telegram Channel