Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Мера Скадовська обурив номер «95 кварталу» про переселенку «сіСькадовська» (Відео)

Олександр Яковлєв: «Був правий Симон Петлюра, коли казав: «Нам не так страшні московські воші, нам страшні українські гниди».

Фотоколаж із сайту informator.ua.

Мера Скадовська обурив номер «95 кварталу» про переселенку «сіСькадовська» (Відео)

Хлопці-гумористи, наближені до команди президента, не відчувають землі під собою

Міський голова Скадовська Олександр Яковлєв записав відео у відповідь на жарт від студії «Квартал 95» про переселенку з окупованого росіянами міста, яка, переїхавши на Закарпаття, «кумедно» перекручує українські слова, намагаючись розмовляти з місцевими жителями.

Епізод, яким обурився Яковлєв, вийшов у рамках «Новорічного вечірнього кварталу» 31 грудня в етері каналу «1+1 Україна» (це коли Київ та вся Україна оплакували загиблих від російських ракет!!!).

Сценка зобразила переселенку з окупованого росіянами Скадовська на Херсонщині, яка переїхала на Закарпаття і, соромлячись, намагається розмовляти українською, при цьому сильно перекручуючи слова, надаючи їм «кумедного» звучання.

Жінка пояснює, що досі не спілкувалась українською, тому що вона «сіська довська» (зі Скадовська), «разговорювала на росіянському язику», а українську хіба у школі «вирчала / вовчара» (вивчала), але вже всі слова «позаблювала» (позабувала), тому не хоче «коверкать рідну мову».

При цьому місцевий закарпатець, розмовляючи чистою літературною українською, заспокоює жінку: «Не переймайтесь. Головне практикуватися. Помилятися не соромно. Соромно у своїй країні не розмовляти своєю рідною мовою», – і обіцяє їй допомогти.

Надалі вона пробує говорити українською, «кумедно» перекручуючи слова, а він лагідно її виправляє, насилу стримуючи сміх.

Мер окупованого Скадовська Олександр Яковлєв на своїй Facebook-сторінці опублікував відео, в якому закликав режисерів гумористичного шоу попросити вибачення в людей за «сіськи» зі Скадовська.

«Жарти про «сіськи» зі Скадовська, напевно, комусь здаються дуже дотепними. Але хай це буде на совісті режисерів. Сподіваюся, у них вистачить сили вибачитися перед українцями. Скадовськ сьогодні в окупації, і дійсно, чого зараз потребують скадовчани, – це підтримки», – заявив Олександр Яковлєв.

Він додав, що у місті багато людей були російськомовними, але всі добре розуміють українську і добре говорять українською.

Яковлєв оголосив про старт флешмобу «Скадовськ говорить українською» і запропонував усім скадовцям зачитати щось українською.

«Незалежно від того, де ви є тепер, знаю, що в серці ви любите Скадовськ. Український Скадовськ. Бо саме за українську мову і культуру сьогодні нас намагається знищити орда».

Сам Яковлєв зачитав вірш львівського поета Грицька Чубая «В двадцятий вік не просто жити».

«Детектор медіа» зазначає, що звернувся до «1+1 media» із запитом, чи вважають вони такі жарти щодо людей з окупованих територій прийнятними і чи планують якось відреагувати на обурення міського голови Скадовська.

Як нагадує «Українська правда», російські загарбники в окупованому Скадовську Херсонської області публічно стратили 56-річну місцеву мешканку, медсестру Тетяну Мудренко за вигук «Скадовськ – це Україна!».

Читайте також: «Вийшов на сцену – і наче з Богом порозмовляв»: В’ячеслав Судима тепер співає тільки для Бога.

Реклама Google

Telegram Channel