Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Відомий кухар розповів, чому категорично проти купань на Водохреще

Євген Клопотенко.

Фото ТСН.

Відомий кухар розповів, чому категорично проти купань на Водохреще

Євген Клопотенко різко висловився проти деяких традицій на свята Водохреще, яке цьогоріч відзначали 6 січня

На сторінці в Instagram знаменитість залишив допис, у якому пояснив, чому негативно ставиться до цього свята. Зокрема, Клопотенко зазначив, що масові хрещенські купання – це геть не українська традиція:

«А ви пірнали сьогодні в ополонку? І дарма. Бо просто окунутися і не покаятися в гріхах – не дієво, одразу святими ви не станете. І це не я кажу, а Православна церква України. А ще, історики з етнографами кажуть, що до середини XX століття вони не зафіксували цих масових пірнань серед українців, тож це не наша традиція. А чия? Здогадайтеся з трьох раз. Традиція прийшла до нас з Росії і її ідея – не більше, ніж просто загартувати організм, так у них було модно, знаєте. Баня і плюх у холодну водичку», - розповів Клопотенко, пише ТСН.

 

 Багато підписників сторінки кухаря підтримали його думку і зазначили, що найркащим способом у наші часи очиститися від гріхів – задонатити на армію:

  • До сраки карі очі. Кому треба ті купання показові в наш час. Немає, де гріхи відмити? То донатьте! Це краще зарахується
  • Я з вами погоджуюсь, бо в нас на Тернопільщині такої традиції ніколи не було
  • Українська традиційна культура не мала звичаю купатися на це свято, це правда
  • Христос хрестився у теплій воді. Водне хрещення – це завіт з Богом, обіцянка Йому доброї совісті (так пише Біблія). А в ополонку пірнати – це просто шлях до запалення легень

Реклама Google

 

Telegram Channel