Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
На Волині показали незвичайну традицію вертепу

Аби побачити незвичну процесію та виставу, сюди їдуть звідусіль.

Фото: ТСН.

На Волині показали незвичайну традицію вертепу

Жителі села Комарове продемонстрували свій особливий звичай — різдвяний вертеп в образах Ірода, його воїнів,Смерті та Чорта

На Волині збереглась унікальна традиція, якій майже сто років. У селі Комарове на Різдво вулицею ходить незвичний вертеп: Ірод, його воїни, Смерть та Чорт. 

Господарям перевдягнені парубки показують незвичну театралізовану виставу.

Про це інформує ТСН.

«На Різдво проїхати селом Комарове не так і легко: просто посеред дороги усіх зупиняють перебиранці - учасники вертепу. Аби побачити незвичну процесію та виставу, сюди їдуть звідусіль. Різдвяне дійство у селі називають «іродом». Аби його водити селом, неодружених хлопців обирають заздалегідь  - така традиція», — йдеться на сайті.

Раніше, розповідають місцеві, серед юнаків навіть влаштовували кастинг. Хлопці мали бути міцними і добре співати. Тепер потрапити до гурту можуть усі охочі.

Староста Сергій Ірода водить вже вісім років, а перед цим водили його батько та дід. Цій різдв'яній традиції, розповідає, майже сто років. «Старші люди розказують, що її заснував, коли ми були під Польщею - до 1939 року, вчитель поляк», — розповідає староста села Сергій Ліщук.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.


Читайте також: У місті на Волині відкрили виставку на релігійну тематику.

Реклама Google

Telegram Channel