Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
 У селищній раді на Волині виступили проти продажу спецдозволу на користування надрами

Як зазначають у зверненні, організатори аукціону не врахували низку обставин, які унеможливлюють користування надрами на даній місцевості.

Фото: ілюстративне/фейсбук.

У селищній раді на Волині виступили проти продажу спецдозволу на користування надрами

Старовижівська селищна рада виступила проти продажу спецдозволу на користування надрами громади

Відповідне звернення до Державної служби геології та надр України та Спеціалізованої екологічної прокуратури опублікував селищний голова Василь Камінський.

Про це інформує ВолиньUA.

Зазначимо, Державна служба геології та надр України виставила на торги спецдозвіл на користування надрами на території Старовижівщини. Аукціон має відбутися 17 січня 2024 року. Ідеться про спеціальний дозвіл на 20 років на видобуток піску у Старовижівському родовищі, яке розташоване на відстані 1,5 км на захід від селища Стара Вижівка. Його площа – майже 160 гектарів. Початкова ціна реалізації − 4 150 290 гривень.

Як зазначають у зверненні, організатори аукціону не врахували низку обставин, які унеможливлюють користування надрами на даній місцевості.

«..землі на яких розташоване Старо-Вижівське родовище піску відносяться до пам’ятки археології «Галина Воля-1» – стоянка доби мезоліту, яка розташована в урочищі «Семенова Гора» за 3 км на північний захід від села с.Галина Воля Старовижівської селищної ради Ковельського району, внесена до Переліку нововиявлених об’єктів археологічної спадщини Волинської області та взята під охорону держави відповідно до накау управління культури і туризму Волинської обласної державної адміністрації від 29.01.2009 р. № 151 «Про затвердження переліку щойно виявлених об’єктів культурної спадщини», – йдеться у тексті документу.

Тобто, зазначена пам’ятка археології «Галина Воля-1» перебуває під охороною відповідно до положень Закону України «Про охорону культурної спадщини». Крім того, зазначене родовище розташоване на території зоологічного заказника «Смолярівський», територія якого охороняється відповідно до Закону лісових насаджень.

Відповідно, селищна рада вимагає здійснити всі необхідні заходи в межах норм чинного законодавства України щодо відміни аукціону надання спеціального дозволу на користування надрами – Старо-Вижівське родовище.

 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читайте також: Оголосили торги з продажу спецдозволу на користування надрами у Ковельському районі

Реклама Google

Telegram Channel