Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Рефрижератор для 100 бригади: мер Ковеля спростував чутки

Рефрижератор має об'ємну камеру для зберігання харчових продуктів.

Фото із сторінки Ігоря Чайки у Facebook.

Рефрижератор для 100 бригади: мер Ковеля спростував чутки

Ігор Чайка відповів на «зраду», яка «несеться вже декілька днів»

Міський голова розповів про ситуацію у дописі на своїй сторінці у Facebook:

«Шукати зраду, сіяти її там, де цього робити не варто, нагнітати, скаржитися, безпідставно обурюватися, з негативом, у стилі «все пропало» коментувати те, у чому не розбираєшся – цього стало дуже багато тепер… І, кажуть експерти, для людей з країни з такими безпековими викликами, які сьогодні має Україна, це певною мірою природно. Це, мабуть, наш спосіб триматися…

Але є суттєве але: за допомогою зради дуже легко маніпулювати та доводити суспільство до стану відчаю і розбрату. Тут ми робимо ворогові неабияку послугу.

До чого це я?

Побачив у соцмережах і почув від людей про те, що вже декілька днів несеться зрада щодо рефрижератора, який Ковельська міська рада від імені всієї громади купила і передала 100-ій бригаді тероборони. Несеться і обростає новими чутками.

То, мовляв, «військові про це не просили». То «насправді нічого із того в хлопців з сотки немає». То «для їжі та ще й на передову новісінького рефрижератора заперли». До «ковельських хлопців він не доїхав». То «купили невідомо як і невідомо в кого». Є навіть вигадані версії щодо його використання, але їх і оприлюднювати ганебно.

 

 Спочатку не вважав за потрібне публічно коментувати. Але маємо на цю тему вже і два депутатських звернення. Тож, вочевидь, варто таки і справді докомунікувати цю історію.

Отож:

Автомобіль-холодильник Ковельська міська рада купила за офіційним запитом 100 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ (є офіційний лист із таким проханням від 4 листопада 2023 року). Були, окрім листа, ще й усні аргументації військових з приводу того, чого ця потреба існує.

Хлопці використовуватимуть холодильник для зберігання продуктів. Бачив коментар «для чого зимою холодильник?»… Ви серйозно? Пори року у нас мають властивість змінюватися, а війна, як ми всі розуміємо, на жаль, триватиме і весною, і літом.

Щодо закупівлі: 23.11.2023 ми оголошували тендер на закупівлю. Але не було жодної тендерної пропозиції. Тому пішли шляхом купівлі за прямим договором. Так передбачає і дозволяє законодавство. Перед цим проаналізували ринкові ціни, замовили автотоварознавче дослідження (експертну оцінку, яка визначила вартість такого рефрижератора). Згідно з експертною оцінкою, ринкова вартість автомобіля становить 1 мільйон 238 тисяч. Ми купили за 1 мільйон 150 тисяч у ТОВ «КАР ТРЕЙД ГРУП».

До речі, вся інформація про закупівлю є у відкритому доступі. Ідентифікатор закупівлі: UA-2023-12-26-015595-a.

Автомобіль – 2019 року випуску. Рефрижератор має об'ємну камеру для зберігання харчових продуктів з можливістю регулювання внутрішнього об'єму в одній стороні для зберігання м'ясних продуктів (морозильна камера до -21 градусів), в іншій – для зберігання молочної продукції, овочів, фруктів (звичайний холодильник з температурою від 0 С до + 6 С).

Холодильник може працювати як від двигуна авто, так і від стаціонарного джерела живлення (розетка 220V або бензиновий чи дизельний генератор).

На початку січня мій заступник та четверо депутатів міської ради доставили автомобіль-холодильник на Схід разом із іншим обладнанням для воїнів із сотої бригади.

Дехто пише: «Нехай військові самі скажуть». Військові сказали і тоді, коли писали запит на міську раду, і тоді, коли писали пост, у якому подякували, опублікували фото. Думаю, їм зараз не до довгих фейсбучних дискусій», - зазначає міський голова.

Реклама Google

Telegram Channel