Курси НБУ $ 39.43 € 42.85
Як в Україні перейменували пиво «Жигулівське»

«Жигулівське» – «всьо»!

Фотоколаж із сайту x.com.

Як в Україні перейменували пиво «Жигулівське»

Як відомо, «Жигулі» — торговельна марка родини автомобілів Волзького автозаводу, присвоєна моделі ВАЗ-2101 в червні 1970 року. Адже поруч таку назву Жигулі́ або Жегулі (рос. Жигули́) має височина на правому березі Волги

«Жигулівське» (рос. «Жигулёвское») – радянський сорт світлого пива, поширеного в колишньому СРСР (на піку поширеності його варили 735 заводів країни).

За однією з легенд сорт з назвою «Жигулівське» з'явився в 1934: відвідуючи завод у Самарі Мікоян Анастас Іванович запитав, чому вироблене там «Віденське» пиво носить таку «буржуазну» назву; після цього були «Вжиті заходи».

Але цими днями пресслужба Уманського пивзаводу заявила, що  перейменував пиво «Жигулівське» на «Віденське» .Причиною такого рішення стала відмова від російсько-радянського минулого.

Востаннє «Жигулівське» побачило світ аж у жовтні 2023 року. Однак пиво з тою ж рецептурою, але новою назвою, розпочне з'являтися на полицях не раніше лютого.

Уманський пивзавод припинив виробництво пива під назвою «Жигулівське» . Як пояснили представники підприємства, вони вирішили відмовитися від російсько-радянського минулого. Водночас підприємство представить той самий продукт, за тим самим рецептом та смаком, але вже під новою назвою – «Віденське» .

«Існує думка, що це автентична назва цього пива, рецепт якого належить австрійському пивовару Альфреду фон Вакано. Тому і вирішили назвати саме так» ,
– пояснила маркетологиня «Уманьпиво» Марія Кисіль.

Ідея щодо зміни назви «Жигулівського» була вже давно, проте через низку технічних нюансів це зробили лише зараз. Востаннє пиво під такою назвою зійшло з конвеєра на початку жовтня. Однак у магазинах ще можна побачити «Жигулівське» , оскільки сама процедура вилучення продукту з асортименту займає певний час.

На повну потужність пивзавод запрацює в лютому. Саме тоді планують розпочати випуск пива «Віденське».

Уманський завод запатентував назву «Віденське» , проте поки чекали на офіційні документи випустили його лімітованою партією з рекламною кампанією «Життя триває». Ідея сподобалася покупцям, тому пивоварня вирішила на різних партіях друкувати цитати.

Читайте також: Уже захворіли лебеді: небезпечний вірус атакує птахів на Західній Україні.

Реклама Google

Telegram Channel