Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
Петро Порошенко про «кейс Мазепи»: треба зробити так, щоб жоден силовик не мав права вдиратися до бізнесу

Петро Порошенко.

Фото Європейська солідарність.

Петро Порошенко про «кейс Мазепи»: треба зробити так, щоб жоден силовик не мав права вдиратися до бізнесу

Петро Порошенко в ефірі телеканалу «Прямий» заявив, що тиск силовиків на бізнес не тільки погіршує економічну ситуацію всередині країни, а й може зашкодити отриманню фінансової допомоги від Євросоюзу та США

Порошенко зауважив, що бізнес після початку повномасштабного вторгнення під постійними ракетними обстрілами генерує податки до бюджету, створює робочі місця, платить зарплати і волонтерить для фронту. Саме тому такі справи як «кейс Мазепи» викликають лють у підприємців.

«Concorde Capital – це один із трьох інвестиційних банків в Україні. Банки працюють виключно в умовах довіри, а інвестиції – це те, чого сьогодні Україна потребує як повітря. Concorde Capital, Dragon Capital – також є спроби атак, ICU теж знаходиться під тиском. Немає такого інвестбізнесу, який би не знаходився під атакою силовиків», – констатує Порошенко.

«Так було в 2013 році, коли ті самі люди, які зараз приймають ті самі рішення, організували тиск на бізнес «імені  Саші-стоматолога», – нагадав Порошенко.

«700 днів тому слова «українська лють» стосувалися виключно російського агресора. Зараз у бізнесу не залишилося ілюзій. Бізнес чітко розуміє, що якщо не об’єднаються для того, щоб захиститися від свавілля силовиків – прийдуть до кожного», – обурюється Порошенко.

Він зазначає: потрібні негайні законодавчі ініціативи, які унеможливлять тиск силовиків на підприємців. «Ці ініціативи мають полягати в тому, що ніхто не може вдертися до бізнесу – ні СБУ, ні ГПУ, ні Національна поліція. Треба кардинально перезавантажити БЕБ за участі іноземних партнерів, так як ми це робили, коли формували НАБУ, САП, Вищий антикорупційний суд. Альтернативи цьому не існує», – наголошує Порошенко.

«В критеріях для отримання 50 мільярдів Єврокомісія та Рада ЄС чітко зазначили, що пріоритетом є в тому числі інвестиційний клімат, верховенство права, вільна конкуренція, невтручання влади і держави. І якщо цього не буде, ви ставите під ризик надання допомоги Україні, якої вона потребує як повітря», – наголошує Порошенко.

«Дуже раджу прочитати сьогоднішній пост пані Пріцкер, яка є спеціальним представником президента Сполучених Штатів – вона наголошує, що ми маємо захистити українську економіку», – констатує п’ятий Президент.

«Прямі іноземні інвестиції не прийдуть, якщо ми не доведемо, що ми докладаємо всіх зусиль, щоб забезпечити верховенство права, конкурентне середовище та інвестиційний клімат. І ніякими інвестиційними нянями, ніякою комісією, яка буде шукати компроміси, цю ситуацію не виправити», – зазначає Порошенко.

«Ми маємо об’єднатися навколо Збройних Сил. Зеленський наголосив, що наступні два тижні будуть мати визначальну роль для майбутнього війни, для майбутнього існування держави, для майбутнього функціонування економіки. На фронті відбуваються дуже-дуже складні процеси і, якщо не буде продемонстроване відповідальне ставлення і єдність, ситуація значно погіршиться», – резюмує Порошенко.

Реклама Google

Telegram Channel