Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Школяр з Волині виготовив дрон для військових

Побільше б таких учнів!

Фото: facebook.com.

Школяр з Волині виготовив дрон для військових

Десятикласник Рожищенського ліцею Андрій Синій зробив особистий вклад у наближення Перемоги, склавши дрон

Вихований, стриманий і наполегливий волинянин по завершенні уроків прямує не додому, а в кабінет інформатики, де під керівництвом свого наставника, Тетяни Кадушкіної, готується до змагань з інформаційних технологій. Андрій – переможець ряду районних та обласних олімпіад і конкурсів з даного навчального предмету. Наразі учень вже виборов призове місце в обласному конкурсі «Юних інформатиків - аматорів комп‘ютерної техніки», перше місце в районному етапі олімпіад, та продовжує готуватися до обласного етапу.

Про це йдеться на сторінці навчального закладу, де здобуває знання винахідливий юнак.

Свою майбутню професію Андрій пов‘язує з інформаційними технологіями, мріє вступити до вузу та навчатись за спеціальністю «Кібербезпека», і для цього багато працює.

А нещодавно спробував свої знання зреалізувати на практиці і зробив особистий вклад у наближення Перемоги – сконструював дрон! Ідея виготовлення дрона належить татові учня, Сергію Івановичу, який і забезпечив всю фінансову підтримку розміром майже у 300 доларів. Клопіткій роботі передувало довге очікування деталей для збору дрона - надходили вони впродовж трьох місяців з-за кордону. Сам пристрій хлопець склав за один тиждень. Дрон уже передано на Схід, де найбільше потребують таких літальних апаратів.

В роботі Андрію, за його ж словами, допомогли знання, які він отримав у ліцеї: з інформатики, фізики та математики.

Андрій планує не зупинятися на досягнутому і вже міркує про збір наступного дрона. Мета хлопця – виготовити дрони для наших військових, щоб пришвидшити Перемогу і продовжити навчання у мирній державі!

Віримо, що мрія учня обов’язково здійсниться!

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читайте також: Семикласники з Волині конструюють зарядні пристрої для військових на фронт.

Реклама Google

Telegram Channel