Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Видатному волинському художнику Євгену Лавренюку - 70: презентували ювілейну виставку митця

Євген Лавренюк багато років творить та примножує художню історію рідного краю.

Фото: rozhrada.gov.ua.

Видатному волинському художнику Євгену Лавренюку - 70: презентували ювілейну виставку митця

У Центрі культурних послуг Рожищенської міської ради презентували виставку картин рожищенського художника Євгена Лавренюка «Світ очима художника», приурочену сімдесятирічному ювілею митця

Євген Анатолійович Лавренюк – добре знана в мистецьких колах людина. Він працював, розвивався і творив разом з Миколою Мамчуком, Леонідом Хведчуком, Миколою Савчуком, Михайлом Сасовським. Це був дружній та згуртований колектив Рожищенської художньої майстерні, талановиті митці, котрі за допомогою пензля відображали історію та красу рідного краю, навчали художньому мистецтву юне покоління.

Про це розповідає Рожищенська міська рада.

Творчий доробок Леоніда Лавренюка – різножанровий. Серед його творів – неймовірної краси пейзажі, наповнені душевним теплом та індивідуальним баченням довколишнього світу, вражаючі натюрморти, чіткі і виразні портрети.

Має Євген Лавренюк у своєму мистецькому надбанні й особливі роботи – митець розмальовує храми та пише ікони. Зокрема, його пензлю належать розписи храмів в с. Кінахівці, що на Тернопільщині, в с. Забора на Івано-Франківщині, с. Соломянка на Львівщині, с. Мельниця Ковельського району, селах Олика та Звірів Луцького району, у багатьох храмах Рожищенщини.

Євген Лавренюк багато років творить та примножує художню історію рідного краю. Тож у цей ювілейний день було багато вітань, подарунків, спогадів друзів та колег, і найголовніше – можливість кожному доторкнутися до мистецтва людини творчої, залюбленої у природу рідного краю та щедро обдарованої Богом.

З нагоди 70-річчя та відкриття ювілейної виставки художника вітали голова Рожищенської міської ради Вячеслав Поліщук, колеги, друзі - Леонід Хведчук, Анатолій Матвійчук, Іван Гаврилюк, Артем Степанюк, Петро Сітовський, а також поціновувачі творчості, які прийшли відвідати мистецький захід.

Також Євген Лавренюк за багатолітню творчу працю нагороджений Подякою Народного Депутата України Вячеслава Рубльова, Почесними грамотами Волинської обласної ради та Рожищенської міської ради.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читайте також: Творчість допомагає відволіктись: художники з Ковеля презентували зимові пейзажі (Фото).

Реклама Google

Telegram Channel