Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Ковелі триває спорудження найбільшого в громаді укриття

Захисну споруду в школі №2, яка розрахована на 200 осіб, збудували з нуля.

Фото Ковельська міська рада.

У Ковелі триває спорудження найбільшого в громаді укриття

У закладах освіти Ковельської громади продовжують облаштовувати укриття

Сьогодні міський голова Ігор Чайка разом зі своїми заступниками — Тарасом Яковлевим і Наталією Маленицькою, начальником управління освіти Віктором Бичковським оглянули готовність укриття в ЗЗСО №2 та хід будівництва бомбосховища біля ліцею №1.

 

 Захисну споруду в школі №2, яка розрахована на 200 осіб, збудували з нуля. Вхід обладнаний пандусом та поручнями, облаштовано три санвузли (один з них — інклюзивний), встановлене відеоспостереження, а на випадок аварійного вимкнення електроструму є дизельний генератор. У приміщенні встановили стільці, проектор та екран, аби учні могли дивитись розвиваючі ролики під час тривоги.

Тож тепер ця школа уже перейшла на очне навчання. На сьогодні воно проходить у дві зміни, інформують у Ковельській громаді.

 

 Продовжується масштабне будівництво стаціонарного укриття на території ліцею №1. Це — найбільша захисна споруда Ковельської громади, яка зможе вмістити 800 школярів.

За словами представника підрядника ТОВ «Волиньдорбуд», робітники заливають підлогу, завершують штукатурні роботи, далі займатимуться шпаклюванням стелі. Облаштовують і санвузли, яких у приміщенні буде дев’ять (вісім — звичайних, один — інклюзивний).

 

 Нове будівництво бомбосховища планується й для ЗЗСО №9. Нині проєктно-кошторисна документація на цей об’єкт проходить експертизу.

Замовлена й документація на облаштування захисного приміщення на цокольному поверсі Тойкутського ліцею, а також готується тендер на розширення укриття Зеленського ліцею.

 

 

Реклама Google

Telegram Channel