Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
На ПП «Ягодин – Дорогуськ» старі «будки» замінять на нові - зручні і теплі

Розпочато роботи по встановленню модульних будівель, які будуть використовуватись як офіси для митників та прикордонників.

Фото Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Волинській області.

На ПП «Ягодин – Дорогуськ» старі «будки» замінять на нові - зручні і теплі

На пункті пропуску створюються комфортніші умови

Спільно з Проєктом USAID «Економічна підтримка України» не припиняємо працювати над модернізацією міжнародного автомобільного пункту пропуску (МАПП) «Ягодин – Дорогуськ».

Про це інформує Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Волинській області.

Так у рамках Проєкту USAID розпочато роботи по встановленню модульних будівель, які будуть використовуватись як офіси для співробітників Державних митної та прикордонної Служб України.

 

 Старі павільйони паспортного і митного контролю демонтуються, на їх місце встановлюються нові, більш зручні та комфортні. У них, як заявляє виробник «АРТМЕТАЛ Україна», буде тепло взимку і прохолодно влітку. Всього на МАПП «Ягодин – Дорогуськ» буде замінено 6 таких споруд.

Окрім того, незабаром тут зафункціонують 4 нові санітарні модулі, їх уже доставили на територію пункту пропуску.

Встановлення таких модульних споруд покращить умови роботи працівників митних та прикордонних служб, а також зробить комфортнішим перебування людей, які перетинають українсько-польський кордон.

 

 Нагадаємо, що відповідно до рішення Уряду пункти пропуску «Ягодин – Дорогуськ» та «Устилуг – Зосін» влітку минулого року перейшли від Державної митної служби України до сфери відповідальності Агентства відновлення і передані на баланс Служби відновлення у Волинській області.

Їх утримуємо і модернізуємо не лише за кошти, що виділяються з державного бюджету, а й завдяки фінансовій допомозі міжнародних партнерів.

Зокрема, торік у рамках Проєкту USAID «Економічна підтримка України» на МАПП «Ягодин – Дорогуськ» модернізовано систему освітлення та проведено заміну дорожніх знаків. Цьогоріч на території цього пункту пропуску буде проведено ремонт дорожнього покриття.

Довідково: У 2023-2026 роках Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) має намір виділити 115 млн доларів США на підтримку Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України, Укрзалізниці та Державної митної служби України з метою модернізації пунктів перетину кордону України з Польщею, Угорщиною, Румунією, Молдовою та Словаччиною для збільшення обсягів торгівлі, експорту зерна.

Реклама Google

Telegram Channel