Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Для чого використовують оргскло

Реклама.

pkf-elektroplast.com.ua

Для чого використовують оргскло

Одним із популярних полімерних матеріалів є оргскло, що має прозору тверду структуру. Оргскло має певні унікальні характеристики та властивості, які роблять його незамінним для використання в різних галузях, включно з промисловим виробництвом, медициною, дизайном чи будівництвом. Залежно від способу виготовлення оргскло набуває деяких особливих характеристик, тому далі розглянемо більш детально обидва види оргскла, отриманих методом лиття та екструзії.   

Ключові властивості оргскла

Завдяки прозорості, легкості, високій міцності й стійкості до впливу погодних умов органічне скло має багато переваг в порівнянні зі звичайним склом. Залежно від наявних потреб для реалізації будівельних чи виробничих проєктів можна купити оргскло різних розмірів, яке має відповідні характеристики й властивості, тому важливо розуміти, в чому саме різниця між литим оргсклом та матеріалом, отриманим методом екструзії.

На сайті компанії pkf-elektroplast.com.ua можна більш детально ознайомитися з технічними характеристиками полімерів, які широко застосовуються в різних галузях промисловості. Оргскло отримане методом екструзії загалом за певними параметрами дещо програє литому матеріалу, адже витримує термічні навантаження лише до 170 градусів, має невисокі показники стійкості до ударів, хімічного впливу чи сильних навантажень.

Лите органічне скло має такі важливі властивості:

  • витримує вплив високих температур;

  • поверхня легко полірується й обробляється;

  • висока стійкість до впливу ультрафіолету, вологи;

  • матеріал відмінно пропускає світло й одночасно утворює хорошу звукоізоляцію.

Найчастіше оргскло використовують для створення інтер’єрних перегородок, вітрин, світлових рекламних конструкцій, а також будівництва теплиць та оранжерей.

Сфери застосування

Завдяки універсальним властивостям органічне скло має багато варіантів використання в різних галузях:

  • Будівництво – незамінний матеріал для виготовлення балконів, віконних конструкцій і перегородок, які значно легші й міцніші в порівнянні зі звичайним склом.

  • Медицина – основа для лабораторного приладдя, коробок, медичних елементів завдяки стійкості до хімічних речовин, легкій дезінфекції та стерилізації.

  • Транспорт – завдяки високим показникам стійкості до ударів, ультрафіолету й температурних режимів оргскло використовується для виготовлення деталей фар, а також інших елементів авто.

  • Дизайн – підходить для створення декоративних елементів, конструкцій, світлових панелей, акваріумів завдяки прозорості, легкості й міцності.

  • Реклама – найкращий варіант для вивісок, світлових конструкцій та банерів.

Це лише декілька прикладів найбільш поширеного застосування оргскла. Матеріал має необмежену кількість варіантів використання, адже поєднує в собі найкращі експлуатаційні характеристики.

Реклама Google

Telegram Channel